Dolar 32,3293
Euro 34,8370
Altın 2.390,63
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Çarşamba’ya ‘OLİMPİK’ yatırım

Olimpik standartlardaki Türkiye’nin ilk Durgunsu Kano Yarış Parkuru olma özelliğine sahip ‘Çarşamba Uluslararası Su Sporları Tesisi’ tamamlandığında birçok müsabakaya ev sahipliği yapacak

Çarşamba’ya ‘OLİMPİK’ yatırım
REKLAM ALANI
2 Ekim 2023 14:54

Çarşamba Belediyesi spora ve sporculara verdiği destek ve ilçeye kazandırdığı olimpik standartlardaki tesisler ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Olimpik standartlardaki Türkiye’de ilk olan Uluslararası Su Sporları Tesisinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

SPORCULAR İÇİN KONAKLAMA VE BURS İMKANI
Milli takım düzeyinde kano sporcuları da bulunan Çarşamba’da hayata geçirilen tesis ile yeni sporcuların da yetiştirilmesi hedefleniyor. 40 milyon TL değerindeki proje tamamlandığında Çarşamba, ulusal ve uluslararası birçok müsabakaya ev sahipliği yapabilecek. İlçeye Kano Sporcuları Eğitim Merkezi de kazandırdıklarının altını çizen Belediye Başkanı Halit Doğan, “Sporcularımızın konaklama, antrenman ve burs olanaklarını da sağlamış olacağız” dedi.

 'OLİMPİK' yatırım

AVRUPA’DAKİ YARIŞMALARIN AYNISI
Çarşamba Uluslararası Su Sporları Tesisi’nde çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Halit Doğan, “Antrenörlerimiz ve sporcularımız için her türlü olanak titizlikle düşünülerek hazırlandı. Buradaki parkur şu anda genişliği, mesafesi ve uzunluğu ile Türkiye’de hiç olmayan, Avrupa standartlarında kano yarışmalarının yapılacağı bir parkur haline geldi. Bunu da kayıkhane binası ve hakem kulesi ile taçlandırdık. Seyirci tribünleri imalatına da başlanacak. Türkiye’de ilk olan merkezimiz sayesinde Avrupa ülkelerinde yapılan Durgunsu Kano Yarışmaları’nın aynısına ev sahipliğini yapacak bir şehir haline gelmiş oluyoruz” diye konuştu.

ÇARŞAMBA’YA YENİ BİR YAŞAM MERKEZİ
Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ayrıca, “Tesisimiz sayesinde ülkemizin kano sporunda da dünyada söz sahibi olduğu günlere doğru gitmiş olacağız. Parkuru biz oluşturduk, binaları da Gençlik ve Spor Bakanlığımız yaptı. Emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum. Buradaki parkurumuzun etrafını yürüyüş ve bisiklet yollarıyla örmüş olacağız. Burası gerçek bir yaşam merkezi haline gelecek” açıklamasında bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.