Dolar 32,3645
Euro 34,9594
Altın 2.324,26
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

BİR İLÇE AYAKLANDI!

Samsun’un 19 Mayıs İlçesi’nde bir grup vatandaş, uzun yıllar yaşadıkları toprakların başkalarına satıldığını öne sürerek eylem yaptı

BİR İLÇE AYAKLANDI!
REKLAM ALANI
6 Ağustos 2021 17:53 | Son Güncellenme: 6 Ağustos 2021 20:08

Samsun’un 19 Mayıs Mahallesi’ndeki Engiz Mahallesi sakinleri, zilyetliklerinde olan tarla ve arsaların başka il ve ilçelerdeki kişilere yüksek fiyata satıldığını belirterek bu durumun önlenmesini istedi. Eylem yapan vatandaşlar, “Bu toprakları yıllardır biz kullanıyoruz. Mağduriyetimiz önlensin” dedi.

‘1 ASIRDIR BU TOPRAKLAR BİZİM’
15 Temmuz Millet Meydanı’nda toplanan Engiz Mahallesi sakinleri, yaşadıkları arazi sorununu dile getirmek amacıyla bir miting düzenledi. Grup adına açıklama yapan, Engiz Mahallesi Sakinlerinden Orhan Sarı, şunları söyledi:

“Bizler Engiz Mahallesi sakinleri olarak 1 asırdır bu topraklar üzerinde yaşıyoruz. Dedelerimizden, babalarımızdan bizlere intikal eden araziler üzerinde taşınmaz mallar inşaa ettik. Tarımda, hayvancılıkta ve sanayide ülkemizin ekonomisine katkıda bulunduk. Yüzde 80’i yurtdışında olan mahalle sakinleri olarak ilçemizde arsa, dükkan ve binalar almak suretiyle ve daha farklı alanlarda faaliyetlerde bulunmak suretiyle ilçemizin gelişimine ciddi katkılar sağladık ve sağlamaya devam ediyoruz.

SATIN ALIP YİNE BİZE SATIYORLAR
Lakin son zamanlarda hepimizi derinden yaralayan bir üzüntüyle, daha doğrusu bir mağduriyetle karşı karşıyayız. Müşteki olduğumuz 2 hususu buradan devlet büyüklerimize arz ediyoruz. 19 Mayıs’ın Milli Emlak Şefliğinin satışını gerçekleştirdiği uzun yıllardan bu yana zilyetliğimizde olan tarla ve arsaların ihale satışında ilçemiz dışından gelerek ihaleye katılan ve ihaleyi sadece yüksek fiyata çıkararak alıp sonra da bizlere satmaya çalışan kişi veya kişiler olduğunu söylemek istiyor, bu duruma derhal müdahale edilmesini talep ediyoruz.”

MİLLİ EMLAK’TAN PAHALI FİYAT
Yakındıkları diğer bir konunun, Milli Emlak tarafından arazilerine biçilen fiyatın yüksekliği olduğunu söyleyen Orhan Sarı, “Civar mahalle ve köyler göz önünde bulundurulduğunda en pahalı satışın Engiz Mahallesi olduğu net bir şekilde görülüyor. Hatta Türkiye standartların üzerinde olduğu bir gerçektir.
Engiz Mahallesi sakinleri olarak bu arazilerin bizlere bağışlanmasını, hediye edilmesini tabi ki beklemiyoruz. Ancak yegâne beklentimiz satış bedellerinin makul ölçülere çekilmesi yönündedir” diye konuştu.

Orhan Sarı konuşmasının son bölümünde ise, “Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ilgilere seslenerek diyoruz ki, Milli Emlak’ın araziler için takdir ettiği bedel alım gücümüzün üzerindedir. Civar mahalle ve köylerde ki satış bedellerini göz önüne alınarak yeniden bir fiyat belirtmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

MUSA GÜN 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.