Dolar 32,5160
Euro 34,8277
Altın 2.427,02
BİST 9.691,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

BORDRO YAKTI!

Samsun’da KESK tarafından düzenlenen basın açıklamasında, “İnsanca yaşamaya yeteecek bir ücret istiyoruz” diyen kamu emekçileri, bordro yaktı

BORDRO YAKTI!
REKLAM ALANI
14 Ocak 2022 19:09 | Son Güncellenme: 14 Ocak 2022 19:18

Samsun‘da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) üyesi çalışanlar, özellikle son aylarda artan zamları protesto etti. “İnsanca yaşamaya yeteecek bir ücret istiyoruz” diyen kamu emekçileri, bordro yaktı.

HER YANIMIZ ZAM KASIRGASI
Eski Vergi Dairesi binası önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan KESK Dönem Sözcüsü Uğurcan Albak, “Bin bir türlü zorluk içinde borçla harçla ayakta kalmaya çalışırken yeni yıla da gözlerimizi fahiş zamlarla açtık. Yılın daha ilk dakikalarında elektriğe, doğalgaza, akaryakıt ürünlerine, ulaşıma yapılan astronomik zamların şokunu atlatmadan her yanımız adeta zam kasırgası ile sarıldı. Her alış verişte cebimizden çıkan para artarken poşetlerimiz küçüldükçe küçülüyor” dedi.

ALİ CENGİZ OYUNLARI
Kamu emekçilerinin yıllardır gerçek enflasyonu iliklerine kadar yaşadığını ve yaşamaya devam ettini söyleyen Albak, “Ama maaşlarımız hep bir yerlerden sipariş edilip TÜİK tarafından masa başında belirlenen rakamlara göre artırıldı. Üstelik Ali Cengiz oyunları ile belirlenen bu rakamlara göre belirlenen enflasyon farkını almak için bile 6 ay beklemek zorunda bırakıldık. Maaş artışlarımızı yaşadığımız hayat pahalılığını yansıtmayan, resmi enflasyon rakamlarına endeksleyen mutabakatlara hiç sıkılmadan ‘toplu sözleşme’ dediler. Ancak her seferinde ya maaş artışlarımızı TÜİK rakamlarına indirgeyen mutabakatlara imza koydular, ya da danışıklı dövüş oyunları ile son sözü hükümete bırakan Hakem Kurulu’na attılar” diye konuştu.

‘MAAŞLAR ERİDİ, YOKSULLAŞTIK’
Uğurcan Albak, açıklamasının son bölümünde ise, “Sonuçta fatura daha fazla yoksullaşma, daha fazla güvencesizleşme olarak hepimize kesildi. Maaşlarınızdaki erime yerini buharlaşmaya bıraktı. Yoksulluğumuz arttı. Artık yeter diyoruz. Gittikçe ağırlaşan koşullarda bırakalım altı ay sonrasını yarın nasıl bir ülkeye uyanacağımızı bilmiyoruz. Bu karanlık tabloda geçinemiyoruz, nefes alamıyoruz” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.