Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

‘BU YANLIŞTAN DÖNÜN!..’

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, kamu hizmeti sunan kurumların idari tasarruflarla Ladik’ten birer birer ayrılmasına tepki göstererek, “Kamusal hizmet, kâr-zarar hesabıyla sunulamaz” dedi

‘BU YANLIŞTAN DÖNÜN!..’
REKLAM ALANI
17 Şubat 2021 18:43

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Ladik’teki PTT Merkez Müdürlüğü’nün şubeye dönüştürülerek; müdürlükçe sunulan kimi hizmetlerin 40 kilometre uzaktaki başka bir müdürlüğe devredilmesine tepki gösterdi.

İLÇEYİ TERK EDİYORLAR
Kamusal nitelikteki hizmetlerin, halkın bu hizmetlere erişimini mümkün kılacak ve yaşamını kolaylaştıracak şekilde sunulması gerektiğini vurgulayan Hancıoğlu, “Fakat ne hikmetse Ladik’te bunun tam tersi yapılıyor. Ladik’teki kamu kurumları ve kamusal hizmet sunan birimler, ilçeyi teker teker terk ediyor” dedi.

BANKALAR ŞUBE KAPATTI
ASKERLİK ŞUBESİ TAŞINDI
Neslihan Hancıoğlu açıklamasında şunları kaydetti:

“Askerlik şubesi, komando bölüğü kısa süre önce başka bir ilçemize taşındı. Bankalar, şubelerini kapattı. İlçenin elektrik dağıtım hizmetini sunan kuruluş, ilçedeki şefliğini kapattı. Ve şimdi öğreniyoruz ki; ilçedeki PTT Merkez Müdürlüğü şubeye dönüştürülüyor ve PTT Bank işlemleri, HGS işlemleri gibi hizmetler, 30-40 kilometre uzaktaki bir başka ilçede verilecek. Bu kararın gerekçesi de son derece tartışmalıdır. Kurumun gerekçesi, müdürlüğün iş ve işlem potansiyelinin düşük olması ve zarar edilmesi! Böyle bir gerekçe, tüccar mantığıyla, kâr-zarar hesabı yapılarak vatandaşımızın kamu hizmetinden mahrum bırakılmasıdır. Kamusal nitelikli hiçbir hizmet, kâr-zarar hesabıyla sunulamaz! Vatandaşımız, kamu hizmetlerinden mahrum bırakılamaz! Bu yanlıştan derhal dönülmeli ve Ladik ilçemizde yaşayan vatandaşlarımız, hakları olan nitelikli kamu hizmetlerine kolaylıkla erişebilir kılınmalıdır.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.