Dolar 32,6014
Euro 34,8276
Altın 2.504,60
BİST 9.464,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

BÜYÜK ARTIŞ!

Samsun’da, Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, maskelerin kepçe kulak estetiğine olan talebi artırdığını söyledi

BÜYÜK ARTIŞ!
REKLAM ALANI
22 Aralık 2020 15:10

Korona virüs tedbirlerden dolayı günlük hayatın artık vazgeçilmezi olan maskelerin kullanımı kepçe kulak ameliyatına olan talebi arttırdı. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, “Birçok insan bu maskeli dönemde kulaklarındaki hafif çıkıntının farkına vardılar. Bu nedenle kepçe kulak operasyonlarına talep ilginç bir şekilde arttı” dedi.

KULAKLAR ORTAYA ÇIKINCA
Maskelerin kullanımı insanların dikkatini kulaklara yöneltti. Daha gergin ve kulağı sıkan ipli maskelerin kullanımı hafif kepçe kulakları olan insanların kulaklarını daha da ortaya çıkarınca kepçe kulak ameliyatı olmak isteyenlerin sayısı her geçen gün arttı.

‘ACITABİLİR, YARA YAPABİLİR’
Samsun FBM Tıp Merkezi sahibi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, pandemi döneminde kullanılan maskelerin kulağın kepçe olmasını arttırıcı bir özelliği olmadığını ifade ederek, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Maske kullanımına bağlı kulağımıza olan ilgimiz ve dikkatimiz bu dönemde daha çok çoğaldı. Önceleri çok hafif kepçe kulağı olduğu için dikkatini çekmeyen ve bundan rahatsız olmayan birçok insan bu maskeli dönemde kulaklarındaki hafif çıkıntının farkına vardı. Bu nedenle kepçe kulak operasyonlarına talep ilginç bir şekilde arttı. ‘Bende kepçe kulak var, bundan rahatsız oluyorum’ diye plastik cerrahlara başvurular arttı. Maskeler o hafif kepçe kulakları insanları dikkatine daha çok sunarak fark edilirliğini arttırdı. Kepçe kulak ameliyatı yapıldıktan sonra maske normal şekilde takılabilir. Estetik ameliyatı olan insanın maske taktığında kepçe kulağının tekrar eski hale gelmesi veya ameliyatın bozulması gibi durum söz konusu değildir. Tabii ki bir takım maskeler kulağı acıtabilir. Kulakta yara da yapabilir. Bu maskelerin kulağa baskı yapmaması gerekir.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.