Dolar 32,5357
Euro 34,8970
Altın 2.435,38
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

BÜYÜK İLGİ!

Samsun’da bugün itibarıyla uygulanmaya başlanan yerli Kovid-19 aşısı Turkovac’a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi, tüm randevular doldu

BÜYÜK İLGİ!
REKLAM ALANI
7 Şubat 2022 15:01 | Son Güncellenme: 7 Şubat 2022 15:38

Samsun’da Kovid-19 aşısı Turkovac uygulanmasına Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başlandı. Aşının yerlisini bekleyenler sabah saatlerinden itibaren hastanenin yolunu tuttu. Turkovac aşısına yoğun ilgi gösterildi. Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı da hastaneyi ziyaret ederek aşı olanlarla sohbet etti. Bazı vatandaşların ilk aşısını olmak için Turkovac’ı beklediğini bazısı ise hatırlatma dozu için aşı olmaya geldiklerini söyledi.

VALİ DAĞLI’DAN ‘MİLLİ AŞI’ ÇAĞRISI
Vali Zülkif Dağlı, “İnşallah omicron vakaları da Samsunumuzda bu aşıyla birlikte düşmeye başlayacaktır. Aşı vakalara yakalanmış olsak da bunun etkisini azaltmakta ve daha kolay geçirmemizi sağlamakta. Samsunlu hemşehrilerimizi yerli ve milli aşılarını olmaya bir an önce davet ediyorum. Diğer aşıları olmayı tercih edenler de Samsun‘da 500 noktada aşılarını olabilirler. Yerli ve milli aşımız bugün itibarıyla başladı” dedi.

TÜM RANDEVULAR DOLDU
İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “Turkovac‘ın yerli ve milli aşımız olmasından ötürü gururluyuz. Benim de hatırlatma dozum gelmişti. Hatırlatma dozumu yaptırdım. Turkovac bugün itibarıyla Samsun’da halkımızın kullanımına açılmış oldu. Birinci ve ikinci dozlarda bizim yüzde 90 civarında aşılama oranımız vardı. Ama 3. ve 4. dozlarda ise vatandaşlarımızın Turkovac’ı beklemesinden dolayı bir erteleme vardı. Bununla birlikte bu ertelemenin olmayacağını vatandaşlarımızın daha çok ilgi göstereceğini düşünüyorum. Şu anda bugün açtığımız tüm randevular doldu. Sabahtan itibaren aşıları uyguluyoruz” diye konuştu.

VATANDAŞLAR NE DİYOR?
Vatandaşlardan Temel Sinecek şöyle konuştu:

“Turkovac’ı bekleyecektim ama buraya gelmediğinden Biontech olmak zorunda kalmıştım. Ama şimdi Turkovac geldiği için hatırlatma dozu olarak tercih ettim.”

Beyda Kirazlı şunları söyledi:

“Biraz bekledik ama daha önce 2 kere aşı olmuştum. Turkovac gelince de onu tercih ettim.”

Seyit Ahmet Yağmur, “İki tane Sinovac oldum. Turkovac‘ın çıkmasını bekliyordum. Şu anda 3. doz aşımı oldum. Kendi yerli ve milli aşımızı herkesin olmasını tavsiye ediyorum” DEDİ.

Hasan Uysal, “Yaklaşık bu covid çıktığından beri Turkovac‘ın çıkmasını bekliyordum. İlk aşımı oldum ilk defa da Turkovac oldum. Daha önce hiç aşı olmamıştım. Allah’a şükür aşı geldi ve biz de olduk. Bunu beklerken de bir hastalık geçirdim. Keşke daha erken çıksaydı. Yerli ve milli olması nedeniyle bu kadar bekledim” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.