Dolar 32,5865
Euro 35,0314
Altın 2.459,43
BİST 9.857,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Büyükşehir İle Esnaf Başkanları Kapıştı

Bayan Kuaförleri Odası Başkanı Kiraz’ın Büyükşehir’den talep ettiği ve geri çevrilen yardım kolileri konusu polemiğe dönüştü. 50 bin üyeyi temsil eden SESOB Başkanı Güler, Kiraz’a destek verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Demir ise üstü kapalı şekilde dava sinyali verdi.

Büyükşehir İle Esnaf Başkanları Kapıştı
REKLAM ALANI
5 Mayıs 2020 15:14

Samsun Bayan Kuaförleri Odası Başkanı ve Samsun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği(SESOB) Başkanvekili Savaş Kiraz, korona virüs nedeniyle işyerlerini kapatan üyeleri için Büyükşehir Belediyesi’nden gıda yardım kolisi istemiş, kendi iddiasına göre bu talep reddedilmişti. Kiraz’ın olayı sosyal medya hesabından paylaşması sonrası ardı ardına açıklamalar geldi, konu polemiğe dönüştü.

Kiraz’a 50 bin üyeyi temsil eden SESOB Başkanı Hacı Eyüp Güler ‘Bizimde hesap yapacağımız günler gelecek “diyerek destek verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’de üstü kapalı şekilde söz konusu iddialarla ilgili yasal yollara başvuracaklarını açıkladı.

DEMİR: YASAL HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ 

Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, Bayan Kuaförleri Odası Başkanı Kiraz’ın yardım kolisi talebine olumsuz cevap verildiği iddiasına üstü kapalı şekilde cevap verdi. Demir, koronavirüs salgını süresince hiçbir talebi geri çevirmediklerini söyledi. Salgın boyunca işsiz kalan veya günlük olarak ekmeğini kazanmaya çalışanlara da yardım eli uzattıklarını dile getiren Demir, 12 binin üzerinde kişiye yardım ulaştırdıklarını açıkladı. Demir sağlık çalışanlarına gıda ve konaklama imkanı da tanıdıklarını anlatarak,” Buna karşın, yardım taleplerine olumsuz yanıt verdiğimiz şeklinde açıklama yaparak algı oluşturmak isteyenlerin acizliklerine de şahit oluyoruz. Salgının ilk gününden itibaren ortaya koyduğumuz mücadele ve sonuçları bu denli ortada iken olumsuz algı oluşturarak halkımızın kafasını karıştırmayı görev edinenlere yasal hakkımızı kullanacağız “dedi.

GÜLER’DEN DESTEK 

Bayan Kuaförleri Odası Başkanı Savaş Kiraz’ın sosyal medyada Başkan Demir ile telefon görüşmesini anlattığı paylaşımın altına SESOB Başkanı Hacı Eyüp Güler’de yorum yaparak destek verdi. Başkan Güler, ” Bizimde muhasebe yapacağımız günler var Başkanım “diyerek destek verdi.

KİRAZ YİNE AÇIKLAMA YAPTI 

Başkan Kiraz’da Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in üstü kapalı mesajı sonrası yine sosyal medyadan açıklama yaptı. “Mahkemeye verecekmiş versin “diyen Kiraz, “Ben lafı ortaya koymam kimse muhatabım direk ona söylerim. Benle derdi olandan da bunu beklerim. Şimdi biri adımı geçirmeden açıklama yapıp ima edici cümle kuruyorsa ben ‘bu lafı acaba bana mı dedi’ diye düşünürüm. Liseli gençler gibi imalı laflara gerek var mı? Direk adımı ver. Mahkemeye mi vereceksin? Mahkemeye verirken adımı vereceksin değil mi? O ne öyle aciz işler. Laf deniliyorsa lafı dediğin adamın adresini de vereceksiniz. Acizlik yapmayacaksınız. Millet yalan yanlış yorum yapmasın. Bana hiç tarzım olmayan bir iş yaptırdınız. Acaba bana mı dedi? Yoksa demedi mi? Diye rahat konuşamadım. Açık açık deyinde de. Ben şöyle rahat rahat isim vererek konuşayım. Sayemde, mahkemeye bir iki delil daha verirsiniz belki.”

Samsun Bakan Kuaförleri Odası Başkanı Kiraz, sosyal medya hesabından üyeleri için talep ettiği yardım kolileri talebinin Büyükşehir Belediyesi’nce reddedilmesi ile ilgili şu paylaşımı yapmıştı; “Bir oda başkanımla Ramazan öncesi büyük şehir belediye başkanı sayın Mustafa Demir’i aradık. Ve dedik ki! “Sayın başkanım üyelerimiz yasa gereği kapatmak zorunda kaldı. Zor durumda olan esnafımız var. En azından destek olarak ihtiyacı olan üyelerimize Ramazan kumanyası vermek istiyoruz bu konuda sizde destek verebilirseniz çok mutlu oluruz.” Aldığımız cevap! “Buyrun çayımı içmeye gelin. Ama bir tek kumanya  veremem” oldu ” Kiraz, daha sonra üyelerine yardım kolilerini kendilerinin ulaştıracağını açıklamıştı.

Kiraz, sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaparak, ‘mahkemeye verin’ dedi. 


SESOB Başkanı Güler, Kiraz’ın paylaşımın altına ‘Muhasebe zamanı gelecek’ şeklinde yorum yaparak destek verdi. 

Kaynak/ Halk Gazetesi

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.