Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

BÜYÜKŞEHİR’DEN ANINDA MÜDAHALE

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminleri doğrultusunda yapılan uyarılar üzerine önceden gerekli tüm tedbirlerini alan Samsun Büyükşehir Belediyesi yaşanan olumsuz durumlara tüm personel ve ekipmanlarıyla anında ve hızlı müdahalede bulundu

BÜYÜKŞEHİR’DEN ANINDA MÜDAHALE
REKLAM ALANI
2 Ekim 2023 15:21

Samsun’da dün başlayan ve bugün de devam eden şiddetli sağanak yağış nedeniyle kent merkezinde meydana gelen su baskınlarına ve yaşanan diğer tüm olumsuz durumlara Büyükşehir Belediyesi ekipleri hızlı ve etkili müdahalede bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminleri doğrultusunda yapılan sel uyarıları üzerine önceden gerekli tedbirlerini alan ve tüm ekiplerini hazır halde tutan Büyükşehir Belediyesi, gelen ihbarlara anında müdahale etti. Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Daire Başkanlığı ile Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri sahada aktif olarak çalışma yapıyor.

ETKİLİ ÇALIŞMA
İtfaiye ekipleri tarafından bazı binaların giriş ve zemin katlarına dolan yağmur suları pompalarla kısa sürede tahliye edildi. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından ise suyla ve çamurla biriken yollarda yapılan etkili çalışmayla hızla ulaşıma açıldı. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekiplerince yağmur sularının hızla tahliyesi için belirlenen noktalarda temizlik çalışması gerçekleştirildi.

SASKİ EKİPLERİ SAHADA
Öte yandan SASKİ ekipleri tarafından kent genelinde su ve kanalizasyon hatlarında çalışma yapılırken yağmur sularının yüksek kotlardan aşağıya taşıdığı malzemeler nedeniyle tıkanan giderler açıldı. Yağmur suyu biriken noktalarda hızla tahliye çalışması yapıldı. 204 personel 137 araç ve ekipmanla sahada görev yapan SASKİ ekipleri her noktaya anında müdahalede bulundu.

‘KESON’ GÜLSAN’DA SU BASKININI ÖNLEDİ
İnşaatı devam eden ve şuan betonarme imalatı tamamlanan 6 metre çapında ve 8 metre derinlikteki Canik Yağmur Suyu Keson Terfi Merkezi mevcut haliyle bile Gülsan Sanayi Sitesi’nde yaşanacak olası taşkın riskini engelledi. Burada yapılan çalışmanın önemini anlatan SASKİ Makine İkmal ve Tesisler Daire Başkanı Yusuf Mutlu, “Gülsan Sanayi Sitesi yanında inşaat çalışmalarına devam ettiğimiz Yağmur Suyu Keson Terfi Merkezi sanayi sitesinden gelen hatlar kesona bağlandı. Şu anki haliyle bile hem motopomplarımızla hem de içerisine koyduğumuz dalgıç pompalarımızla kesona toplanan suları tahliye ettik. Çevre sular tamamen bu kuyuya toplandı. Tamamen inşaatının bitmemesine rağmen şu haliyle bile keson çalışır durumda. Ekiplerimiz de bölgede 7/24 aktif çalıştı. Çok şükür burada bir aksilik yaşamadık” dedi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.