Dolar 32,5762
Euro 34,9963
Altın 2.463,44
BİST 9.886,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Büyükşehir’e şok rapor!

Samsun Büyükşehir Meclisi’nin 3’ü AK Partili üyeden oluşan Denetleme Komisyonu, ‘yüksek ödemeler, sürekli aynı firmalardan alınan teklifler, harcama belgelerindeki eksik evraklar’ı tespit etti

Büyükşehir’e şok rapor!
REKLAM ALANI
14 Nisan 2017 22:15

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 3’ü AK Partili üyeden oluşan Denetim Komisyonu Raporu şok etti. Raporda, ‘yüksek ödemeler’, ‘sürekli aynı firmalardan alınan’ teklifler eleştirildi, ‘Samsun firmalarından teklif alınmasına öncelik verin’ uyarısı yapıldı.

3 AK PARTİLİ, 1 MHP’Lİ, 1 CHP’Lİ ÜYE

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Denetim Komisyonu’nun, ‘belediye kaynaklarının kullanılmasın hesapp verilebilirliği ve mali saydamlığı sağlamak üzere tespit ettiği’ denetim sonuçları, ‘şok’ tespitleriyle dikkati çekiyor. AK Partili Mustafa Numanoğlu, İlknur Gümüş, Sabri Arslan, MHP’li Ali Kaplan ile CHP’li Mustafa Tüfek’ten oluşan Denetim Komisyonu raporunda, ‘yüksek ödemeler’, ‘sürekli aynı firmalardan alınan’ teklifler eleştirildi, ‘Samsun firmalarından teklif alınmasına öncelik verin’ uyarısı yapıldı.

YÜKSEK AĞIRLAMA VE BAKIM GİDERLERİ…

9 maddeden oluşan tespit ve öneriler, temsil ağırlamalarda tasarrufa gidilmesi ve belediyeye ait sosyal tesislerden yararlanılması uyarısıyla başlıyor. ‘Müşavir firma ve kişilere yüksek ödemeler yapıldığı’ tespitinde bulunan komisyon, araç ve gereçlerin yedek parça ve bakım giderlerinin ‘çok yüksek’ olduğunu belirtiyor.

MAL VE HİZMET ALIMI DAHA TİTİZ OLMALI

4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun, ‘saydamlık, rekabet, eşit muamele, güvenirlilik, gizlilik’ gibi ilkelerini düzenleyen 5. maddesini hatırlatan Denetim Komisyonu, “Daha titiz mal ve hizmet alımlarının yapılması, aksinin hukuki sorumluluk doğuracağı” uyarısını yaptı.

SÜREKLİ AYNI FİRMALARDAN TEKLİF!..

Yine ihale kanunun 22/d(doğrudan temin) maddesine dikkat çekilen raporda, “Bu madde doğrultusunda yapılan alımlarda sektör bazında süreklİ aynı firmalardan teklif alındığı gözlenmiştir. Bu tür alımlar belirlenerek açık ihale usülü ile satın alınması ve hizmetin yaptırılması sağlanmalıdır” ifadeleri dikkat çekti.

‘SAMSUN FİRMALARINA ÖNCELİK VERİLSİN…’

Denetim Komisyonu’nda dikkat çeken bir başka önemli uyarı da, “Yapılan alımlarda Samsun firmalarından teklif alınmasına öncelik verilmelidir” oldu.

‘EKSİK EVRAKLARLA İŞLEM…

‘ Harcama belgeleriyle ilgili tespitlerde de bulunan Denetim Komisyonu, konuyla ilgili maddesinde şu ifadelere yer verdi: “Harcama belgelerinde ilave edilmesi gerekli olan tutanakların veya belgelerin ilgili evraklara iliştirilmesi hususunda titizlik gösterilmeli, eksik evraklar ile işlem yapılmamalıdır.”

ALIM VE KİRALAMALARDA YÜKSEK FİYAT!

Denetim Komisyonu raporunun son bölümlerinde ise mal ve hizmet alımlarında piyasa fiyat araştırmalarının titizlikle yapılması, yüksek fiyatla yapılan alımların önlenmesi istendi. Ayrıca, kurumun ihtiyacı olan iş makinelerinin kiralama bedellerinin piyasa rayiçleriyle orantılı hesaplanması uyarısında bulunuldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.