Dolar 32,5981
Euro 34,8100
Altın 2.509,08
BİST 9.471,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

CAMİLER DOLDU TAŞTI!

Samsun’da Ramazan ayının ilk cuma namazında camiler doldu taştı. Camilerin içinde yer bulamayan cemaat, namazlarını avluda kıldı.

CAMİLER DOLDU TAŞTI!
REKLAM ALANI
24 Mart 2023 17:18

Ramazan ayının ilk cuma namazında Samsun’da şehir merkezinde bulunan Büyük Camii ve birçok cami doldu taştı. Cami içinde yer bulmayan cemaat, yanında getirdikleri seccade ve camideki hasırların üzerinde cuma namazını kaldı.


CAMİDE YER BULAMADIK
Kalabalık dolayısıyla camide yer bulamadığını ifade eden cemaatten Ramazan Kol, “Ramazan ayının vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Bugün camide yer bulamadık. Caminin içerisi de, üst katı da tamamen dolu. Biz de hasır alıp, avluda namazımızı eda ettik. Bizimle birlikte birçok kişi de camide yer olmadığı için namazını dışarıda kıldı” dedi.


 BU KALABALIĞIN HER ZAMAN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ
Camilerin kalabalık olmasından mutlu olduğunu ifade eden Mehmet Akarslan, “Camilerdeki bu kalabalığın her zaman devam etmesini istiyoruz. Sadece Ramazan’da değil her zaman böyle olsun. Caminin içinden çıktım. İçerisi komple dolu ama bundan dolayı mutluyuz. Müslümanlar bir olsun, başka bir dileğimiz de yok” diye konuştu.
Erol Yüksel de “İnsanların mübarek günlerde kutsal mekanları doldurması hoş bir şey. Camileri bu kadar kalabalık görmek bizleri de mutlu ediyor. Zaten pandemi sonrası hep avluda namaz kılıyordum. Bugün de avluda namazımı kıldım” şeklinde konuştu.
Samsun’da Büyük Cami’nin yanı sıra Site Camisi ve diğer camilerde de Ramazan ayının ilk cuma namazında cemaat camilere sığmayarak dışarıya taştı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.