Dolar 32,5605
Euro 34,9685
Altın 2.429,14
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

‘CAN DOSTLARI’NA ÖZEL!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olan Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi bünyesinde doğum yapan anneler ve yavruları ile yasaklı ırklar için ayrı bir yaşam alanı oluşturdu

‘CAN DOSTLARI’NA ÖZEL!
REKLAM ALANI
11 Aralık 2022 21:02

Samsun’da sokakta yaşayan can dostlarının korunması ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi için oluşturulan Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi, ayrı beslenme ve farklı tedavi ihtiyaçları bulunan anneler, yavrular ve yasaklı ırklar için merkez içerisinde yeni bir yaşam alanı oluşturdu. İnşaat çalışmaları tamamlanan ve yaklaşık bir ay içinde hizmete başlayacak olan tesis, yeni eklenen özellikleri ile de sahipsiz misafirlerine konforlu yaşam sunacak.

'CAN DOSTLARI'NA ÖZEL!

YENİ KONFORLU YAŞAM
Birbirinden bağımsız 88 gözden oluşan ünitede can dostların iklim şartlarından etkilenmemeleri için tüm şartların hazırlandığını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Savaş Kasap, “Son yıllarda yasaklı ırklar ile ilgili çıkan kanunlar çerçevesinde kayıt altına alınmayan hayvanları bakım merkezimizde misafir ediyorduk. Artık bu dostlarımız bundan sonra hayatlarını bizimle geçireceği için biz de Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak onlar için yeni konforlu bir yaşam alanı oluşturduk. İnşaat çalışmaları bitti, yaklaşık bir ay sonra hayvanlarımızın buraya naklini yapacağız” dedi.

'CAN DOSTLARI'NA ÖZEL!

ALTTAN ISITMALI SİSTEM
Oluşturulan 88 göz odalarda hem açık hem de kapalı alan mevcut olduğuna değinen Kasap, “Kapalı alanların tamamı alttan ısıtmalı bir sistem ile donatıldı. Burası hem anneli yavrularımız hem de yasaklı ırklar için sağlıklı, temiz, hijyenik ve değişen iklim koşullarından zarar görmemeleri için 5 yıldızlı bir konfor alanı oldu” diye konuştu.

'CAN DOSTLARI'NA ÖZEL!

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, “Böylesine donanımlı bir ortamda sahipsiz, yaralı, hasta, engelli ya da bakıma muhtaç can dostlarımızı hem tedavi ediyoruz hem de koruma altına alıyoruz. Yaptığımız tüm çalışmalarla sokak hayvanlarımızın hem yaşam haklarını koruyor hem de hayat standartlarını yükseltiyoruz” dedi.

Fatma SINAN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.