Dolar 32,5879
Euro 34,8428
Altın 2.493,41
BİST 9.663,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Çanakkale Zaferi Topraktaki Kına Kokusudur

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Çanakkale Zaferi’nin 101. yılı ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Şahin mesajında şunları söyledi:

Çanakkale Zaferi Topraktaki Kına Kokusudur
REKLAM ALANI
18 Mart 2016 18:37

“18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, kahramanlık destanlarıyla dolu Türk tarihinde onur duyulan en parlak sayfalardan biridir. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde milletçe atalarımızın Çanakkale’de verdiği vatan ve bayrak mücadelesini bir kez daha idrak etmekteyiz. Bunu gelecek nesillerimize de taşımaktayız. 18 Mart tarihi, milletimizin zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inançla, vatan aşkıyla, birlik ve beraberlik duygularıyla vermiş olduğu kutsal mücadelesinin tarihidir. Çanakkale Zaferi, askeri ve siyasi başarı olmaktan öte anlamlarda taşımaktadır. Bu anlam inanç, azim ve yiğitliktir. Bu zafer Türk milletinin tüm dünyaya bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, en yoksul ve imkânsız şartlarda dahi karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını verdiği bir zaferdir. Şunu iyi biliyoruz ki ‘Vatan’ varsa biz varız, hepimiz varız. ‘Bayrak’ dalgalandıkça biz varız ve hepimiz insanca yaşayabiliriz. Biz bağımsızlığın ne olduğunu atalarımızın, yüz binlerce şehidimizin kanlarıyla yazdığı şanlı tarihimizden öğrendik ve bunu hiç unutmadık. Bundan sonra da asla unutmayacağız.

Başkan Şahin açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Çanakkale zaferi koşulsuz, şartsız, şahsi beklentisiz ve hesapsız bir şekilde sadece vatan toprağını savunmak için ölüme giden nice yiğitler, nice kahraman kadınlar ve yaşlıların emek verdikleri, can verdikleri bir zaferdir. Çanakkale Zaferi, Kınalı Ali’lerin zaferidir. Çanakkale Zaferi toprakta kına kokusudur.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Çanakkale Zaferi’nin 101. yılında aziz milletimizin bu onurlu ve şanlı gününü kutluyorum. Çanakkale Zaferi’nde destan yazan Devletimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Gazilerimizi saygıyla selamlıyorum.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.