Dolar 32,3680
Euro 34,9630
Altın 2.325,55
BİST 9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Canik 200 Evler’de isyan ‘SESİMİZİ DUYUN ARTIK!’

Samsun’un Canik İlçesi 200 Evler Mahallesi sakinleri, bir türlü ıslah edilemeyen dere ve kullanıma açılmayan yollar yüzünden isyan etti

Canik 200 Evler’de isyan  ‘SESİMİZİ DUYUN ARTIK!’
REKLAM ALANI
26 Ekim 2020 20:31

Samsun’un Canik İlçesi’ne bağlı 200 Evler Mahallesi’nden geçen Ahmetli Deresi ve bu derenin her 2 tarafından uzanan yapılmamış yollar, vatandaşı adeta canından bezdirdi. 200 Evler sakinleri, “Uzun yıllardır derenin ıslah edilmesini ve her 2 tarafındaki yolların kullanıma açılmasını bekliyoruz” dedi.

KORKUTAN KAZALAR
Canik 200 Evler Mahallesi 219’uncu sokak boyunca uzanan Ahmetli Deresi’nin her 2 yakasında yer alan 12 metre genişliğinde yolların atıl durumda bekletildiğini belirten vatandaşlar, “İmar planında yer almasına karşın Bir türlü yapılamayan ve kullanıma açılamayan bu yollar yüzünden dereye düşen çocuklar ve araçlar oldu. Defalarca kazalar yaşandı. Çocuklarımız hastanelik oldu” dediler.

NE CANİK, NE BÜYÜKŞEHİR
Ahmetli Deresi’nin de ıslah edilmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, “Defalarca başvurmamıza, talep etmemize rağmen ne derenin ıslahı gerçekleştirildi, ne yollar kullanıma açıldı. Canik Belediyesi, SASKİ ve en nihayetinde Büyükşehir Belediyesi sesimizi duymadı. Mahallemizin ana girişine kadar gelmiş olan doğal gaz boru hattı, kablolu tv ve fiber interneti kullanamıyoruz olmamız, bu çağda bizim değil bizi yönetlerin ayıbıdır” diye konuştular.

BAŞKAN MUSTAFA DEMİR’E ÇAĞRI
Son olarak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e seslenen mahallesi sakinleri, “Sayın Başkan sürekli kırsal kesimin yolları için gece gündüz çalıştığını söylüyor. Samsun’un dağlık bölgelerinde yollar asfaltlanırken şehir merkezinin bu şekilde ihmal edilmesi, insanların mağduriyet içerisinde bırakılması Büyükşehir’e yakışmıyor. Sayın başkanımızın taleplerimize el atmasını bekliyoruz” dediler.

Asel Sema UĞURLU

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.