Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

CANİK’TE BİLİM ŞENLİĞİ!

Samsun’da Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde eğitim alan öğrencilerin hazırladığı projeler bilim şenliğinde sergilendi. Öğrenciler kampüste 8 farklı atölyede hazırladığı projeleri tanıttı

CANİK’TE BİLİM ŞENLİĞİ!
REKLAM ALANI
21 Ocak 2024 17:11

Samsun’da Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde eğitim alan 4 ve 5’inci sınıf öğrencileri, 1. eğitim dönemi boyunca bilim ve teknoloji alanında hazırladığı yaklaşık 500’ün üzerinde projeyi tanıtma fırsatı buldu. Bir alışveriş merkezinin etkinlik alanında düzenlenen bilim şenliği vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Öğrencilerin astronomi, havacılık ve uzay atölyesi, teknoloji atölyesi, kişisel gelişim atölyesi gibi birçok farklı atölyede yaptığı projeler takdir topladı.

ÇAĞA YÖN VEREN NESİLLER
Bilim şenliğini ziyaret eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Amacımız yarıyıl tatilinde çocukların hem tatillerini yaparken hem de buradaki etkinliklerle tanışsın istiyoruz. Bu etkinlik geleceği yönelik çocuklarımızın teknoloji ile tanışması, geleceğin çağı olan teknolojik çağa çocuklarımızın hazırlanmasıdır. Yapay zeka, robotik kodlama, sanal âlem gibi teknolojinin bugün hayal edemediğimiz kısımlarına çocuklarımızla burada bir araya getirerek onların önce bu anlamda hayal kurmalarını, sonra bir şeyler ortaya çıkarmalarını sonra yakın zamanda uzaya gönderdiğimiz ilk insanımızın peşine 2, 3, 5’leri kendi roketlerimizle göndermenin gayesindeyiz. Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsümüzde oluşturduğumuz atölyelerimizde ve keşif alanlarımızda verdiğimiz eğitimlerle, Türkiye Yüzyılı’nda çağa yön veren nesilleri yetiştiriyoruz” dedi.

8 ATÖLYEDE FARKLI ÇALIŞMALAR
Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü Sorumlusu Nagihan Gümüş, “Öğrencilerimizin yaptığı projeleri bilim şenliğinde sergileniyor. 8 tane atölyemiz var. Bu 8 atölyenin 8’inden de farklı etkinlikler çıkmakta. Bildiğimiz dersler gibi değil. Doğa bilimleri, matematik, fizik gibi farklı alanlarda öğrencilerin eğitim almasını sağlıyoruz” diye konuştu.

Öğrenciler ise keşif kampüsünün kendileri için büyük bir avantaj olduğunu, kampüste gördükleri derslerin okulda da kendilerine yardımcı olduğunu ve bilim şenliğine insanların ilgisinden memnun olduklarını söyledi. Bilim Şenliği 28 Ocak tarihine tarihine kadar devam edecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.