Dolar 32,3696
Euro 34,9488
Altın 2.325,48
BİST 9.094,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

‘KAMU EMEKÇİSİ BİAT ETMEZ!..’

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na(KESK) bir grup sendika üyesi, hükümetle anlaşmaya oturan sendikayı sert sözlerle eleştirdi, ‘aidat yardımı’nı ise reddetti

‘KAMU EMEKÇİSİ   BİAT ETMEZ!..’
REKLAM ALANI
24 Ağustos 2021 19:54

Samsun’da KESK üyesi bir grup, düzenledikleri basın toplantısında, hükümet ile ‘toplu sözleşme’ görüşmelerini sürdüren Memur-Sen’e tepki gösterdi. Sendika üyeleri ayrıca 3 ayda 400 liralık aidat yardımını da reddederek, “Kamu emekçisi biat etmez” mesajını verdi.

1 MİLYON 800 BİN MEMUR NE OLACAK?
İstiklal Caddesi Süleymaniye Geçidi’nde düzenlenen basın açıklamasında KESK adına konuşan Büro Emekçileri Sendikası(BES) Samsun Şube Başkanı Yılmaz Tuluk, kısaca şu görüşleri dile getirdi:

“Açıklanan toplu görüşmelerde en çok aidat konusu gündeme düşmüştür. Sendikaya üye olan kamu emekçisi her 3 ayda 400,00TL aidat yardımı alacaktır. Yalnız 1 milyon 800 bin memur hiçbir sendikaya üye değildir. Emeklilerle birlikte üye olmayanlar bu haktan faydalanamayacaktır. Yetkili ama etkili olmayan hükümet ile anlaşmaya oturan sendika devleti de arkasına alarak, sendikadan istifa etmek isteyenleri tutarak, üye olmayanı da Hükümetin gücünü kullanarak sendikalarına üye yapmaya çalışmaktır.

‘REFAHTAN PAYIMIZI ALDIK’ SÖZÜ ALDATMACADIR
Biz KESK olarak, sendika aidatına her zaman karşı geldik. Eğer sendika aidatınızı patron yada devlet ödüyorsa ‘düdük çalındığı zaman yatar, bir düdük çalındığında kalkar, patrona ve Hükümete biat edersiniz.’ Yetkili sendikanın ‘bütçeden hakkımızı, refahtan payımızı aldık’ söylemi aldatmacadır, kandırmacadır. Sendikalara üye olan tüm kamu emekçileri de 400,00TL, aidattan çok rahatsız, bütün kamu emekçilerini hiç kimseye biat etmeden, özlük haklarımızı direne direne, omuz omuza sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Refah payı talebi yine görmezden gelinmiştir. Bunun yerine hali hazırda sadece sendika üyesi kamu emekçilerinin yararlandığı yıllık 135 TL tutarındaki toplu sözleşme ikramiyesi yıllık 235 TL artırılmıştır. Söz konusu artıştan sendika üyesi olmayan toplamda en az 1 milyon 800 bin kamu emekçisi ve 2 milyon emekli yararlanamayacaktır. Dolayısıyla toplu sözleşme ikramiyesinde artışla refah payı talebi ile kıyaslanması veya ‘refah payı vermiyoruz ama toplu sözleşme ikramiyesini artırdık’ denmesinin bir karşılığı yoktur.

KESK, 5.5 MİLYON EMEKÇİNİN SESİDİR
KESK olarak 20 milyonluk devasa bir kitleye sefalet, yoksulluk, güvencesizlik dayatan bu mutabakatı kabul etmiyoruz. Biz her şeye rağmen sendika-konfederasyon olmanın gereğini yerine getirmeye devam edeceğiz. Hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmekle görevli olduğumuz 5,5 milyon kamu emekçisi ve emeklisinin sesi olmayı sürdüreceğiz.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.