Dolar 32,5667
Euro 34,6983
Altın 2.487,60
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Canik’te ‘MİLLİ’ Ruh!

Canik Belediye Meclisi’nde okunan ‘Kınama Metni’nde, “Yukarı Karabağ, Ermenistan’ın işgali altındadır. Bu haksız işgal sona ersin. Azerbaycan halkı yalnız değildir, yalnız kalmayacaktır” dedi

Canik’te  ‘MİLLİ’  Ruh!
REKLAM ALANI
1 Ekim 2020 15:24

Canik Belediye Meclisi, Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı başkanlığında toplandı. Başkan Sandıkçı, 7 gündem ve 1 gündem dışı maddelerinin görüşüldüğü toplantının sonuçları itibarıyla hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

KINAMA METNİ OKUNDU
Canik Belediyesi meclis toplantısında, gündem maddelerine geçilmeden önce Azerbaycan topraklarına saldırılarda bulunan Ermenistan’a büyük tepki geldi. Başkan Sandıkçı, belediye olarak Azerbaycan sivil yerleşim yerlerini ve askerlerini hedef alan saldırıları kınadıklarını belirtti. Belediye tarafından hazırlanan kınama metni CHP Belediye Meclis Üyesi Hale Günaydın tarafından okundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN SÖZLERİ
Canik Belediyesi Ay Yıldızlı Hizmet Binasına Azerbaycan bayrağı asıldığı belirtilen bildiride yer alan bazı ifadeler şu şekilde:

“27 Eylül Pazar günü sabah saatlerinde işgalci Ermenistan güçlerinin Azerbaycan topraklarına saldırısı sonucu Azeri askerlerimizin şehit olduğu ve bazı sivil kardeşlerimizin yaralandığı haberini almıştık.
Bu hukuk tanımaz saldırı sonrası başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bölgedeki barışın ve huzurun önündeki en büyük engel olan Ermenistan kınanmış ve devletimizin her daim yanlarında olduğu ifade edilmiştir.

AY YILDIZLI BİNAYA AZERİ BAYRAĞI
Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisimizde gurubu bulunan siyasi partilerden AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti’li Milletvekillerimizce Ermenistan kınanmış ve kardeş ülke Azerbaycan’a destek bildirisi yayınlanmıştır. Bizler de Canik Belediyesi olarak Belediye Meclis üyelerimizin ortak kanaati ve iradesiyle Ay Yıldızlı hizmet binamıza Azerbaycan bayrağı asarak kardeşlerimizin yanında olduğumuzu deklare ettik.

Canik Belediye Meclisinde grubu bulunan siyasi partiler olarak, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin Yukarı Karabağ’da ateşkesi ve uluslararası hukuku ihlal ederek ağır silahlarla Azerbaycan sivil yerleşim yerlerini ve askerlerini hedef alan saldırılarını en güçlü şekilde kınadığımızı buradan ifade ediyoruz.
Bizler, uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde halkını korumak ve toprak bütünlüğünü tesis etmek amacıyla Azerbaycan’ın gerçekleştirdiği vatan savunmasını destekliyoruz.
30 yıla yakın süredir Yukarı Karabağ, Ermenistan’ın işgali altındadır. Bu haksız işgalin sona erdirilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisinde gurubu bulunan siyasi partilerce imzalanan bildiriyi desteklediğimizi, bu doğrultuda atılan her adımın yanında olduğumuzu ifade ediyoruz.

Uluslararası camiayı, bugüne kadar Ermenistan’ın işgali ve sorumsuz saldırıları sebebiyle zarar gören Azerbaycan halkının yanında olmaya davet ediyoruz.

Azerbaycan halkı yalnız değildir. Yalnız kalmayacaktır

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.