Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

ÇARŞAMBA’DAKİ SANTRALE ‘DANIŞTAY’ FRENİ!

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, “Bu hukuk zaferi, iktidarın gidici olduğunu da belgelemiştir” dedi

ÇARŞAMBA’DAKİ SANTRALE ‘DANIŞTAY’ FRENİ!
REKLAM ALANI
18 Nisan 2023 16:58

Samsun 3’üncü İdare Mahkemesi’nin Çarşamba Biyokütle Enerji Santrali için verdiği ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir’ kararı Danıştay tarafından bozuldu. Bozma kararını ‘hukuk zaferi’ olarak niteleyen CHP’li Neslihan Hancıoğlu “bu karar iktidarın gidici olduğunu da belgelemiştir” dedi.

DANIŞTAY 6’NCI DAİREDEN KRİTİK KARAR
Türkiye’nin en verimli ovalarından biri olan ve ‘tarımsal SİT alanı’ statüsünde bulunan Çarşamba Ovası’na inşaa edilip çalıştırılmak istenen Biyokütle Enerji Santrali(BES) ile ilgili verilen hukuk savaşında Danıştay’dan kritik bir karar çıktı. Danıştay 6’ıncı Dairesi, Samsun 3’üncü İdare Mahkemesi’nin Çarşamba Biyokütle Enerji Santrali için verdiği “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir” kararını bozdu.

BİLİRKİŞİ RAPORU YETERLİ DEĞİL
Danıştay kararında, ilk derece mahkemenin ‘ÇED gerekli değildir’ kararına dayanak oluşturan bilirkişi raporunun, hükme esas alınabilecek nitelik ve yeterlilikte olmadığı sonucuna varıldığı vurgulandı. Karada ayrıca, uyuşmazlığın tereddüte mahalvermeyecek şekilde çözümlenebilmesi için, ilgili bütün bilim dallarından uzman ve yetkin kişilerden oluşacak yeni bir bilirkişiheyetiyle mahallinde yeniden keşif ve bilirkişi incelemesi yaptırılması ve projeninçevresel etkilerinin değerlendirilmesi suretiyle düzenlenecek rapor dikkate alınarak, işinesası hakkında yeniden karar verilmesi gerektiğinin altı çizildi.

HANCIOĞLU: YENİ BİR HUKUK ZAFERİ
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Danıştay 6’ncı Dairesi’nin bozma kararını yöre halkının, meslek kuruluşlarının ve STK’ların verdiği büyük mücadele sonucunda elde edilmiş ‘yeni bir hukuk zaferi’ olarak niteledi.

‘HAKLI MÜCADELEMİZE GÜÇ KATTI’
Neslinhan Hancıoğlu, yaklaşık 4 yıldır Çarşamba Ovası için bir var oluş savaşı verildiğini kaydederek şöyle devam etti:

“Sürecin hiçbir aşamasında, halkın itirazları, bilim insanlarının uyarıları dikkate alınmadı.Siyasi müdahaleler ayyuka çıktı, hukuk ayaklar altında aldı. Ve şimdi Danıştay 6’ncı Dairesi, haklı mücadelemize güç katacak çok değerli bir karara imza attı. Danıştay, geçmişte hukukun ayaklar altına alındığı bir süreci mahkum etmiştir. Bu hukuki karar, aynı zamanda siyasi açıdan da manidar bir mesaj vermektedir. Bu hukuk zaferi, iktidarın gidici olduğunu da belgelemiştir.”

Nisanur ÖZYURT

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.