Dolar 32,6003
Euro 34,8766
Altın 2.495,92
BİST 9.599,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Cep telefonu artı ve eksileri!

Oktay ZERRİN’in kaleminden..

Cep telefonu artı ve eksileri!
REKLAM ALANI
2 Eylül 2019 11:25

Şüphesiz ki teknolojinin faydalı bir ürünüdür cep telefonu!
Ancak gel gör ki; olumlu yanının ötesinde, bir de lüzumsuz kullanımlardan doğan olumsuz yanları da var!
Gerek Bafra ve gerekse de zaman zaman zaman ikamet ettiğim Atakum’da ve Türkiye’mizin her şehir, il, ilçe ve köylerinde çok yaygın kullanılan cep telefonları, bizi birbirimize dost ettiği kadar maalesef bir o kadar da yabancı etti!
Samsun tramvaylarında; ellerinde cep telefonları le hem de ayakta, bir elleriyle düşmemek için askılıklara tutunurken bile; vatandaşlarımız hiç göz kırpmadan cep ile konuşuyor, mesaj çekiyor ve face ve twitter gibi sosyal medyadan haşıl-neşir oluyorlar.
Tabi ki bu meşguliyet sadece tramvayda, otobüste ve diğer yerlerde değil, her bir yerde oluyor.
Hatta bırakın tramvayı; yolda yürürken; trafiğe bile hiç aldırış etmeden, araç kullanırken, o da yetmedi; bisiklet, motosiklet gibi taşıt araçlarını kullanırken de kullanıyoruz cep telefonlarını!
Sırf bu cep yüzünden maalesef toplumda, çevremizde dostluk ve arkadaşlık duygu ve düşünceleri de aksamaya başladı. Özellikle sosyal medyadan; yediklerimizi, içtiklerimizi, düğün, cenaze gibi durumlarımızı da paylaşıyoruz.
Hadi cenaze ve düğün gibi acı ve mutlu günlerimizi duyurmak için faydalı diyelim ama ya amacı dışında kullanımlara, tehlikelere ne diyeceğiz? Evde anne baba sohbeti bitmiş, aile bireyleri ya dizi filmlere, ya yarışmalara ya da spora, maçlara dalıp gitmişler ki; sohbet arama!
Bir yere misafirliğe gitseniz; bir sohbet başlatsanız, ev sahibi ” dur, sus, az bekle ” gibi ya TV dizisine ya da elindeki cep telefonuna dalmış, kendisini kaptırmış, başka dünyalarda gezinir olmuş!
Demek istediğim; işimiz iş! Bu cepler çıkalı; artık herkes bir muhabir, bir gazeteci, bir yorumcu olup gitti. Kaza mı oldu, çek gitsin! Yangın, cinayet, kavga mı oldu, çek gitsin ama sakın sosyal medyada da yayınlamayı da unutma emi!
Doğrusu bu teknoloji gerçekten hem çok iyi hem de amacının dışında kullanınca sakıncalar oluşturabilir!
Ben bile yıllarca kullandığım normal eski cebi bırakıp yeni bir cep aldım ama inanın özellikle akşamları, mesela öğretmenevinde otururken; bu cep yüzenden eskiden 10 şiir yazacaksam şimdi bu sayı oldukça aşağıya düştü!
Demek k bu cepler, hepimizi olumlu ve olumsuz kapsama alanına almış! Aman siz, siz olun, özellikle de şu yoğun trafikte, lütfen cep kullanmayın ya da aracınızı müsait bir yere çekip öyle konuşun.
Hepinize cepten teşekkürler!
Oktay Zerrin

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.