Dolar 32,3609
Euro 34,7714
Altın 2.396,36
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

CHP BAFRA’DA YEREL SEÇİM İÇİN TOPLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Yönetimi yerel seçimler öncesi ilçe örgütleri ile bir araya gelerek çalışmalara başladı.

CHP BAFRA’DA YEREL SEÇİM İÇİN TOPLANDI
REKLAM ALANI
1 Kasım 2018 17:33

CHP Samsun İl Yönetimi ziyaretlerine İlkadım, Canik, ve Atakum’dan sonra Bafra İlçe yönetimini ziyarette bulunarak yerel seçimler öncesi sürdürülen çalışmaları değerlendirdi.

CHP Samsun İl Yönetimi Bafra İlçe Yönetimine yaptığı ziyarette yerel seçimleri konu alarak Sosyal Demokrat belediyecilik ilkeleri ile kentimizi ve ilçelerimizi geleceğe taşıyacak projeler konuşuldu. Bu konular hakkında CHP Samsun Ekonomi Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Berkay Demir basın açıklamasında bulundu.

“İSRAF SÖZCÜĞÜ AK PARTİ İLE ÖZDEŞLEŞMİŞTİR”

CHP Samsun Ekonomi Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Berkay Demir, “yoksulluk sınırındaki milyonlarca insanımız ekonomik kriz içerisinde enflasyona ezilirken, Cumhurbaşkanlığı maaşının 74.500 TL’ye yükseltilmesinin yanı sıra saray giderlerinin aşırı artmasına tepki göstererek, “İsraf sözcüğü AK Parti ile özdeşleşmiştir” diyerek şu şekilde devam etti.

“ ’SARAYIN’ YAPTIĞI HARCAMALAR DUDAK UÇURTUYOR”

Milletimiz ekonomik kriz sarmalında enflasyona ezilirken, AK Parti 2019 yılı bütçesinde sayın Cumhurbaşkanının maaşına yüzde 26’lık zam ile 59 Bin Liralık maaşı 74 Bin 500 Liraya yükselmiş olacak. 16 Milyon insanın yoksulluk sınırında, 8 milyon insanın ayda 1604 Lira olan asgari ücret ile geçinmeye çalıştığı bir ülkede, halkımız ay sonunu nasıl getiririz, faturaları nasıl öderiz, çocuklarımı nasıl okuturuz diye düşünürken, “sarayın” yaptığı harcamalar dudak uçurtacak niteliktedir.

“81 MİLYONLA DALGA GEÇİYORLAR”

Asgari ücret, emekli maaşları, emeklilikte yaşa takılanlar, fındık taban fiyatına gelince “millet bu yükü kaldıramaz” diyorlar. Söz konusu kendi maaşları bakan, danışman, bürokrat maaşları olunca pek bonkörler. Halk yiyecek ekmek bulamazken, enflasyon rakamları tavan yapmışken, çarşı Pazar ateş pahası olmuşken, Cumhurbaşkanının kendi maaşına yüzde 26 zam yapması ülkedeki 81 milyon insanla dalga geçmektir. Halka tasarruf çağrısı yapanlar sıra kendilerine gelince her türlü zevk sefa için müsriflikten, şatafattan ve gösterişten kaçınmamaktadırlar. İtibarın para ile satın alınamayacağını idrak edemeyenler israfı, devletin itibarı olarak göstermeye çalışıyor.

“NEREDEN NEREYE”

İşçi, köylü, çiftçi söz konusu olduğunda ülkeyi başkası yönetiyormuş gibi bütçenin yetersizliğinden yakınan AKP hükümeti, sarayın şatafatı söz konusu olduğunda hiçbir kaynak sıkıntısı yaşamıyor. 1994’de parmağındaki yüzüğü göstererek, “tüm servetim bu yüzük” diyen sayın Erdoğan, bugün dünyanın en zengin sekiz lideri arasına girerek nereden nereye dedirtmekte.

CHP Samsun Ekonomi Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Berkay Demir son olarak şunları söyledi. “Sayın Erdoğan’a hatırlatmak isteriz ki; ‘Geldiği yeri unutan gideceği yolda kaybolur’ Bu milletin halini insanların çektiği zorlukları görmezlikten gelmeyin. Sayın Cumhurbaşkanından kendi maaşına gösterdiği iltiması, aynı şekilde emekli, memur ve asgari ücretlilerin maaşlarına da zam yapılırken bekliyoruz” dedi.

CHP Bafra İlçe Binasında düzenlenen toplantıya, Samsun CHP İl Başkanı Mehmet Kundak, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililer katıldı.

Haber/Onurcan Sadıkoğlu

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.