Dolar 32,2532
Euro 34,6862
Altın 2.402,63
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

CHP Samsun Eski İl Başkanı Tufan Akçagöz “Buna ancak ‘pes’ denilebilir”

“Vereceğiniz oy, aynı zamanda PKK’ya destek oyudur” diyen Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cevdet Kayaoğlu hakkında CHP Samsun Eski İl Başkanı Av. Tufan Akçagöz’ün şikâyeti sonuçlandı.

CHP Samsun Eski İl Başkanı Tufan Akçagöz “Buna ancak ‘pes’ denilebilir”
REKLAM ALANI
26 Ekim 2018 19:56 | Son Güncellenme: 26 Ekim 2018 20:00

16 Nisan referandumundan önce sosyal medya hesabından, “Vereceğiniz oy, aynı zamanda PKK’ya destek oyudur. Haberim yoktu demeyin.” “PKK anayasa referandumunda ‘hayır’ çağrısı yapmış. Sandıkta ‘hayır’ diyecek olanlar PKK ile aynı muameleyi göze alıyorlar demektir. Küsmece yok.” diye paylaşımlarda bulunan dönemin Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cevdet Kayaoğlu hakkında, CHP Samsun önceki İl Başkanı Av.Tufan, Akcagöz tarafından Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na yapılan şikâyet sonuçlandı. Referandumda hayır oyu verecek olan vatandaşları PKK terör örgütü üyeliği ile bir tutan bu paylaşımların, toplumu kutuplaştırmaya ve milleti birbirine düşürmeye elverişli ifadeler olduğunun altını çizen Tufan Akcagöz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“BUNU YAPAN KAMU GÖREVLİSİ”

“Devletin, tarafsızlığını kaybetmemesi gerekir diye şikâyetçi olmuştuk. Bu ifadeleri kullanan kişi bir Cumhuriyet Savcısı. Yani, kamu görevlisi. Referandumun hemen akabinde yapıyor bunu. Seçimde oy kullanacak olan insanları ciddi bir baskı altına sürükleyecek olan ifadelerdi. Savcı hakkında hâkimler ve savcılar kurulu nezdinde şikâyetçi olduk. Çünkü Cumhuriyet Savcısının bu ifadeleri seçim güvenliğini de derinden zedeleyecek nitelikteydi. Çünkü bu ifadeleri kullanan savcı görevinin başında ve seçimde herhangi bir konu eline gelse, tarafsızlığını kaybetmiş durumda.  Hatta Cumhuriyet Savcısı’nın hakkında adli soruşturma açılması gerektiğini de vurguladık. Bugün itibariyle, Hâkimler ve Savcılar Kurulu almış olduğu kararı tarafımıza tebliğ etti. Şikâyetçi olduğumuz şahsın, önce kınama cezası ile cezalandırıldığını, geçmiş çalışmaları, olumlu sicil ve terfileri de nazara alınarak bu cezanın 2 gün aylıktan kesme cezasına çevrilmesine karar verildiğini öğrenmiş bulunuyorum. Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun bu kararı, itiraza tabi ama ben bu karara itiraz etmeyeceğim. Bir kamu görevlisi, siyasetin bu denli içinde açıklamalar yapabiliyor ve ona sadece 2 gün aylıktan kesme cezası öngörülüyorsa, buna ancak ‘pes’ denilebilir.

“DEVLET, DENETLENEMEZ HALE GELMİŞTİR”

O dönemi iyi hatırlayın. Hükümet üyeleri bilinçli olarak, referandumda silahlı terör örgütü PKK’nın da hayır için çalıştığına dönük propagandalar yapıyorlardı. Hâlbuki Barzani’nin bizzat güneydoğudaki aşiretler üzerinde baskı kurmak suretiyle ‘evet’ oyunun artması için çalıştığını sonra öğrendik. Ortaya çıkan sonuçtan, PKK da, federatif yapı taraftarları da gayet memnundur. Yine aynı dönem içinde birçok AKP’li siyasetçi, sanki referandumda ‘hayır’ çıkarsa ülkede iç savaş çıkacakmış gibi propaganda yapıyorlardı. O dönem de söyledik, şimdi de söylüyoruz ki, tek adam rejimi ile millete biçilen bu gömlek dar gelmiştir. ŞU günlerde yaşadığımız ekonomik sıkıntıların ve çalkantıların ana nedenlerinden biri, denetlenemez hale getirilen yönetim sistemidir. Devlet, başkanlık rejimi ile birlikte denetlenemez hale gelmiştir. Zaman geçtikçe bunu daha net idrak ediyoruz. Biz görevimizi yaptık. Milleti uyandırmak için, dağ demedik bayır demedik, kış demedik ayaz demedik, arkadaşlarımızla birlikte millet olarak nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduğumuzu anlatmaya gayret gösterdik. Ama olmadı. Bu günlerden, o günlere baktığımızda sadece AKP ile mücadele etmediğimizi, top yekûn devlet imkânlarına karşı mücadele ettiğimizi daha net görüyoruz.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.