Dolar 32,3258
Euro 35,1397
Altın 2.296,21
BİST 9.055,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

CHP’li Hancıoğlu’dan uyuşturucuyla mücadele çağrısı

CHP’li Hancıoğlu’dan uyuşturucuyla mücadele çağrısı
REKLAM ALANI
26 Temmuz 2019 17:19

“Samsun’da seferberlik şart”

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, “Kolluk kuvvetlerinin uyuşturucuyla mücadele konusunda yürüttüğü etkili çalışmalar, toplumsal bir mücadeleye dönüştürülemedikçe sonuç alınamaz. Bu nedenle Samsun’da seferberlik başlatmalıyız” dedi.
“ÇOK KAPSAMLI YOL HARİTASI GEREK”
İlkadım ilçesi başta olmak üzere, Samsun genelinde uyuşturucu ticareti, kullanımı ve buna bağlı ölüm vakalarının artarak devam etmesi, bu konuda yürütülen çalışmaların neden yetersiz kaldığı sorusunu gündeme getirdi. CHP Samsun Milletvekili ve aynı zamanda TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi olan Neslihan Hancıoğlu, bu sorunla mücadele etmek için çok daha kapsamlı bir yol haritası oluşturulmasının artık şart olduğunu dile getirdi.
“SOSYAL POLİTİKALARLA BESLENEMEDİKÇE SORUNLA BAŞA ÇIKILAMAZ”
Uyuşturucu ticaretini önleme konusunda Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik ve Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü’nün son derece önemli çalışmalar yürüttüğünü ancak bunun tek başına yeterli olmadığını ifade eden Hancıoğlu, “arzla mücadele, talebi önleyecek sosyal politikalarla beslenemedikçe bu sorunla başa çıkılamaz” dedi. Samsun özelinde yapılaması gerek ilk işin, madde ticareti, bağımlılık düzeyi ve bu alanda yürütülen çalışmaların bir bilançosunu çıkarmak olduğunu kaydeden Hancıoğlu, şunları belirtti:
“EN RİSKLİ 15 YERLEŞİM BİRİMİ”
“Uyuşturucu istatistiklerini içinde barındıran en güncel resmi çalışma, İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık, İstihbarat, Harekat ve Bilgi Toplama(KİHBİ) Dairesi Başkanlığı’nı bu konuda hazırladığı rapor. Ancak bu rapor, 2016 yılının istatistiklerini içeriyor. Samsun ve İlkadım ilçemiz, bu raporda bile Türkiye’nin uyuşturucu konusunda en riskli 15 yerleşim birimi arasında yer alıyor. O yıl Samsun’da, bin 664 uyuşturucu olayı yaşanmış, 2 bin 614 şüpheli hakkında adli-idari işlem yapılmış. 2015’te Samsun’da uyuşturucu yüzünden 6 kişi hayatını kaybetmişken, bir yıl sonra bu rakam 13’e çıkmış. Yani ikiye katlamış. Öldürücü özelliği olan ve halk arasında ‘bonzai’ diye de adlandırılan sentetik uyuşturucular, ülkemizi 2011’den itibaren tehdit etmeye başlamıştı. 2011 yılında 26 ilde birden ortaya çıktı bu uyuşturucu maddenin ilk adreslerinden biri Samsun’du.”Bu verilerin 2016 yılına ait olduğu ve acilen güncellenmesi gerektiğini kaydeden Hancıoğlu “tehlikenin hangi boyutlara ulaştığını ancak bu şekilde görebilir ve mücadeleyi ancak buna göre yürütebiliriz” dedi.
“KİŞİ SAYISI VE ÖLÜMLÜ VAKA SAYISININ KAMUOYUYLA PAYLAŞIN”
CHP’li Hancıoğlu, 2018 yılının Aralık ayında İçişleri Bakanı sayın Süleyman Soylu’ya yönelttiği, ancak cevaplanmayan, 2018 yılı içinde Samsun ilinde kaç uyuşturucu olayı gerçekleştiği, kaç kişi hakkında kolluk işlemi yapıldığı, yakalanan uyuşturucu miktarı ve türleri, tedavi ve rehabilitasyon uygulanan kişi sayısı ve ölümlü vaka sayısının kamuoyuyla paylaşılmasını istedi.
“SAMSUN’DA SEFERBERLİK BAŞLATMALIYIZ”
CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu açıklamalarını şöyle tamamladı: “Kolluk kuvvetlerinin uyuşturucuyla mücadele konusunda yürüttüğü etkili çalışmalar, toplumsal bir mücadeleye dönüştürülemedikçe sonuç alınamaz. Bu nedenle Samsun’da seferberlik başlatmalıyız. Bu seferberliği de ancak, tehdidin ne kadar büyük olduğunu Samsunlu yurttaşlarımıza göstererek başlatabiliriz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.