Dolar 32,5223
Euro 34,8741
Altın 2.443,30
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

ÇİFTÇİYE MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE!

Samsun’da Salıpazarı Ziraat Odası’nı ziyaret eden Cevat Öncü, “Çiftçiye alım garantisi vereceğiz, depolama sistemlerinini hayata sokacağız” dedi

ÇİFTÇİYE MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE!
REKLAM ALANI
17 Ocak 2024 15:12

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Salıpazarı Ziraat Odasını ziyaret ederek, üreticiye destek sözü verdi. Öncü, “Çiftçimize alım garantisi vereceğiz. Depolama tesisleri kuracağız. İnsanlar artık maliyeti kurtarmadığı için tarlayı ekmiyor. Ürünün bol olduğu dönemlerde gerek soğuk zincir, gerekse normal depolama tesisleri yapacağız. Samsun Büyükşehir Belediyesi bu işlere el atacak” dedi. Ziraat Odası Başkanı Zafer Ersoy da, “Vizyonunuzu farklı görüyoruz, ‘çorba dağıtacağız’ demiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

TARIM SEKTÖRÜNE SOMUT DESTEKLER
CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Salıpazarı Ziraat Odası Başkanı Zafer Ersoy ve yönetim kurulunu ziyaret etti. Üreticinin her anlamda yanında olacaklarını belirten Öncü, besiciye, tarımla uğraşan üreticilere somut destekler vereceklerini dile getirerek, “Çiftçimize alım garantisi vereceğiz. Depolama tesisleri kuracağız. İnsanlar artık maliyeti kurtarmadığı için tarlayı ekmiyor. Ürünün bol olduğu dönemlerde gerek soğuk zincir, gerekse normal depolama tesisleri yapacağız. Samsun Büyükşehir Belediyesi bu işlere el atacak. Üretici, malının değerini alması, koruyabilmesi için belki bir iki ay orada saklaması gerekecek. Üretici ürününün değerini alamıyor maalesef. Diğer taraftan biz tüketiciler marketlerdeki fiyatlardan canımız yanıyor. Yani bu terazinin kefelerini dengelemek hayat pahalılığı ile mücadele anlamında geliyor. Büyükşehir Belediyesi bu anlamda sorumluluk üstlenmelidir” dedi.

‘SAMSUN’A ÖNCÜ OLMAK İÇİN…’
Kapı kapı gezerek herkesin elini sıkacaklarını, herkesi dinleyeceklerini dile getiren Cevat Öncü, “Samsun’un terazisine çıktık. Ama gerçek anlamda partizanlıktan uzak her kesimden oy ve destek alabilecek bir yapıyı oluşturduğumuz görüyorum. Samsun’a değişim için Samsun’a öncü olmak için yola çıktık. Gayret bizden destek sizden” ifadelerini kullandı.

MÜHENDİSLER VE ODALARLA İŞ BİRLİĞİ
Samsun’un daha müreffeh daha kalkınmış bir il olması için adımlar atacaklarının ifade eden CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü şunları söyledi:

“İşsizlik sorunlarının azalmış olması amacıyla sanayici ve iş adamlarımızın önünü açacağız. Yeni planlamalarla onlara destek vereceğiz. Samsun’un en önemli problemlerinden biri, ülkemizin en önemli problemlerinden olan hayat pahalılığı. Bunun etkilerinin azaltılması anlamında sosyal belediyecilik anlayışıyla uygulamalar yapacağız. Üreticiyi, besiciye ve tarımı destekleyeceğiz. Bunun sözünü her gittiğim yerde veriyorum. Bunun çok doğru örnekleri Türkiye’nin farklı kentlerinde, Avrupa’da var. Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Biz üreticiye direkt destekler sağlamakta kararlıyız. Ürün verimliliğini artırmaya yönelik, ziraat mühendisleri ile ziraat odaları iş birliği yaparak somut adımlar atacağımızı göreceksiniz.”

‘ÇORBA DAĞITACAĞIZ, DEMİYORSUNUZ…”
Ziraat Odası Başkanı Zafer Ersoy Cevat Öncü’ye ziyaretleri nedeniyle teşekkür ederek, “Başkanım sizinle yüz yüze tanıştığıma memnun oldum. Vizyonunuzu farklı görüyorum. ‘Ara eleman’ diyorsunuz, ‘kooperatifleşme’ diyorsunuz. Türkiye’nin en büyükşehirlerinden bir belediye başkan adayı gibi ‘çorba dağıtacağız’ demiyorsunuz. Bu bizi sevindirdi. Sizin vizyonunuza sahip bir belediye başkanına ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Gökhan ÜNLÜ

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.