Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Çifte yatırım!

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni Poliklinik Binası’nın temeli atılırken yeni Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi ise hizmete girdi

Çifte yatırım!
REKLAM ALANI
11 Haziran 2018 19:04

Samsun’da yapımı tamamlanan Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Bakan Demircan ayrıca, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni Poliklinik Binası’nın temel atma törenine de katıldı.

‘MİLLET VARSA DEVLET VARDIR’

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin uzun zamandır değişim içinde olduğunu, bu değişim sayesinde ülkenin büyüyerek kalkındığını söyledi. Demircan, “Zihniyetteki değişim Türkiye’deki en önemli değişimdi. Bu başarıldı. Daha önceki anlayışta asıl olan devletti, millet devlet için vardı. Her şey devlete göre dizayn ediliyordu. Oysa olması gereken bu değildi. Olması gereken asıl olan milletti. Millet varsa devlet vardı. Bu zaten bizim temel değerlerimiz arasındaydı” dedi.

‘AÇILIŞ YAPMAYA ZAMAN YOK’

Yapılan sağlık yatırımlarına dikkat çeken Bakan Demircan, ülke genelinde yapımı tamamlanan 60’dan fazla hastane ve sağlık tesisinin açılışının beklediğini, birçoğunun hizmet vermeye başladığını belirterek, kurdele kesmeye ve açılış yapmaya zaman bulamadıklarını söyledi.

‘ZAYIF DEVLET BARINAMAZ…’

Türkiye’nin bulunduğu coğrafyanın zor bir coğrafya olduğunu bu nedenle daha çok kalkınmaya ihtiyaç duyduğunu belirten Demircan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Burada zayıf devlet yaşamaz. Güçlü olmak zorundayız burada. Görüyorsunuz etrafımızdaki hadiseleri. O nedenle Türkiye zaman kaybetmeden gelişmek, kalkınmak, güçlenmek zorunda. Onun için adını koyduk. Diyoruz ki milletimize; Güçlü başkan, güçlü Meclis, güçlü Türkiye. Bunu başarmak zorunda Türkiye. Yaşadıklarımızı unutmayalım. 35-40 yıldır bizi dışarıdan engelleyemeyince içeriden terörle boğuşturdular. Binlerce şehit, can kaybı ve öbür taraftan milyarlarca dolar değer kaybettik. Kalkınmamızın önündeki engellerden biri de buydu ama Türkiye son 16 yılda yakaladığı istikrar sayesinde yapılan müdahalelere rağmen direnerek kalkınma yolunda aldığı mesafe sayesinde, bugün terörün içeride başını ezebildiği gibi dışarıda da bütün inlerine, yuvalarına kadar takip ediyoruz. İşte Fırat Kalkanı, işte Zeytin Dalı Harekatı… Ne diyordu birileri? ‘Ne işiniz var, girmeyelim Afrin’e’. Gireceğiz arkadaşlar Türkiye’ye nereden kim ateş ediyorsa Türk askerini karşısında bulacak. Buna asla fırsat vermeyeceğiz. Şimdi Kandil’e, gerekiyorsa diğer yerlere de Türkiye gereken müdahaleyi yapacak. Güçlenmesi için Türkiye’nin bütün haklarını koruması, mazlumların da ellerinden tutması için bu seçim belirleyici bir seçim olacak. Eski Türkiye’yi unutacağız. Eski Türkiye’yi unutma yolunda attığımız adımlar başarıya ulaşacak.”

Ahmet Demircan, Samsun’da yapılan sağlık yatırımlarına da değinerek şehir hastanesi ve sağlık tesisleri hakkında bilgi verdi. Konuşmaların ardından her iki tesisin temel atma ve açılış kurdelesi kesildi. Programa, Vali Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, Sağlık İl Müdürü Muhammed Ali Oruç, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.