Dolar 32,5258
Euro 34,9344
Altın 2.439,87
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

‘CİNAYET’ tepkisi!

Hemşire Ömür Erez’in silahlı saldırı sonucu öldürülmesine bir tepki de Samsun Tabip Odası’ndan geldi

‘CİNAYET’ tepkisi!
REKLAM ALANI
21 Ocak 2022 16:52

Samsun Tabip Odası başkanı Dr. Funda Furtun, İstanbul’da Aile Sağlığı Merkezi’nde erkek şiddeti sonucunda yaşamını kaybeden hemşire Ömür Erez için açıklamada bulundu. Furtun, “Şiddet her yerde ve ne yazık ki yaşamın her anında” dedi.

‘BU ÖLÜMDEN SORUMLU SİYASİ ERKTİR’
“Her gün kadınların erkekler tarafından katledildiği, neredeyse saat başı sağlıkta şiddet haberi aldığımız ve adaletin sağlanamadığı bir güne uyanıyoruz” diyen Funda Furtun, açıklamasına şöyle devam etti:

“Kartal Aile Sağlığı Merkezi’nde çalışan sağlık emekçisi ebe Ömür Erez görevi başında bir cani tarafından katledildi. Uzun süredir güvenli işyerlerini talebimiz olmasına, etkili bir şiddet yasası istememize, İstanbul Sözleşmesinde vazgeçilmemesini söylememize rağmen bunu duymaktan, görmezden gelen, daha da kötüsü normalleştiren siyasi erk bu ölümden sorumludur. Yaşatmak için gittiğimiz iş yerlerimizden cenazelerin çıkmasına seyirci kalınması kabul edilemez.
Şiddet neden her yerde ve neden yaşamın her anında. Bunun tek kelimelik cevabı şudur. Çünkü adalet yoktur.”

Funda Furtan, ayrıca, “İfade etmeliyim ki sonuç alınıncaya kadar şiddet konusunda uyarılarımızı söylemeye devam edeceğiz. Yılmayacağız, vazgeçmeyeceğiz. Artık yeter! Hükümeti Sağlık alanındaki şiddete yönelik etkin yasal düzenleme ve İstanbul Sözleşmesinin uygulanması için bir kez daha uyarıyoruz” diye konuştu.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.