Dolar 32,5491
Euro 34,7347
Altın 2.492,76
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

ÇİNLİLER SAMSUN’DA!

Çin’de su ürünleri sektörünün önde gelen3 firmanın temsilcileri, iş birliği için Samsun’a geldi. Firma temsilcileri, işlenmiş deniz ürünleri almak istediklerini açıkladı

ÇİNLİLER SAMSUN’DA!
REKLAM ALANI
5 Mayıs 2023 17:14

Çin’de su ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Shandong Zechuan Aquatic Foodstuff Co Şirketi Temsilcisi Wang Chao, Shandong Rongcheng Ming Yuan Aquatic Foodstuff Co Şirketi Temsilcisi Chen Yujie ve Beijing Exuberance International Trade Co Şirketi Temsilcisi Dong Changkun iş birliği görüşmeleri için geldikleri Samsun’da, Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu makamında ziyaret etti. İstanbul İhracatçılar Birliği Genel Sekreterlik Uzmanı Celal Özcan ve Türkiye İhracatçılar Birliği Uzmanı Ayça Bal’ın eşlik ettiği heyet, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile karşılıklı işbirliği fırsatlarını görüştü.

MURZİOĞLU: DESTEK VERMEYE HAZIRIZ
Samsun’un ekonomik yapısı ve öne çıkan sektörleri hakkında misafirlerine bilgi veren Murzioğlu ayrıca, deniz ürünleri ve deniz ürünlerinin işlenmesi konusunda Samsun’un potansiyelinin yüksekliğine ve önemine değindi. İş birliği konusunda her türlü işbirliğine ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Başkan Murzioğlu, “Türkiye, Norveç ya da diğer İskandinav ülkeleri gibi bir balık üreticisi değil. Ancak, Avrupa’nın en büyük ihracatçılarından. Samsun da önemli ihracat merkezlerinden biri. Üretim tesislerimiz var. Bugün ziyaret etmeyi planladığınız dört firmamız da Türkiye’nin en iyi üreticilerindendir. Türkiye’de ilk balık unu ve balık yemi fabrikaları Samsun’dadır. Ticaret Bakanımız da, Samsun’da balıkçılığın gelişmesi için bir proje ortaya koydu. Balıkçılık OSB kurulması ile ilgili bir çalışma olacak. Bu da Samsun’u balıkçılık konusunda daha da öne çıkaracak. Sizleri Samsun’da yatırım yapmaya ve firmalarımızla beraber işbirliği içinde olmaya davet ediyorum. Burada teşvikler var, iş gücü var. Yatırım fırsatları açısından bakıldığında sizin için iyi bir fırsat olabilir” dedi.

DENİZ ÜRÜNLERİ İÇİN GELDİLER
Samsun’da olmaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Çinli firma temsilcileri de, “İstanbul’dan sonra balık işleme konusunda adını duyduğumuz Samsun’dayız. Balıkçılık konusunda Samsun’u çok methettiler. Bizler üretim yaptığımız gibi, Danimarka, Arjantin, Avustralya başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden işlenmiş vaziyette çeşitli deniz ürünleri alımı da yapıyoruz. Türk piyasasını bilmiyoruz. Dün İstanbul’daydık. Orada yaptığımız ziyaretlerde ve incelemelerimizde işlenmiş balık ürünleri çok ilgimizi çekti. Amacımız Türkiye’den de işlenmiş deniz ürünleri almak. Yapacağımız görüşmeler neticesinde Türkiye ile Samsunlu firmalar ile iş birliği kurulmasını ümit ediyoruz. Sizlerin de desteğiyle bu konuda yol alabileceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

Görüşmelerin ardından Başkan Murzioğlu, misafirlerine anı takdiminde bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.