Dolar 32,5569
Euro 35,0018
Altın 2.428,25
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C

City Mall AVM

Samsun’un Atakum ilçesine inşa edilen ve açılmasına günler kala hakkındaki usulsüzlükler rüşvet ve benzeri iddialar ve mahkeme kararları ile gündeme gelen City Mall AVM ,açılıyor

City Mall AVM
REKLAM ALANI
5 Ocak 2020 14:34

Samsun‘un Atakum ilçesine işadamı Abdulvahap Çelik tarafından inşa edilen ve açılmak için gün sayan City Mall Alışveriş Merkezi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme(ÇED) Raporu bekleniyordu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan duyuruda, “Samsun ili Atakum ilçesi Mimar Sinan Mahallesi tapuda kayıtlı F36B16A3B Pafta, 8425 ada 9 Nolu Parsel mevkiinde ki Abdulvahap Çelik tarafından yapılması planlanan Alışveriş Merkezi projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan dosya incelenmiş ve değerlendirilmiştir. ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince Alışveriş Merkezi projesine Valiliğimizce ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir’ kararı verilmiştir “denildi.

CİTY MALL AVM HAKKINDAKİ HABERLER

İlk önce Atakum Belediyesi eski Başkanı Metin Burma, 11 Mart 2017’de o dönem CHP İlçe Başkanı olan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ile birlikte basın toplantısı düzenleyip, imar planına dava açtıklarını açıklamıştı. Dava sonucu Revizyon Planı’nın bir kısmı iptal edildi.
Ardından ise 12 Aralık 2019 tarihinde Samsun‘da ikamet eden Yılmaz Şen, Atakum ilçesine inşa edilen City Mall AVM arazisinde hissesi bulunduğunu belirterek, “Arazimizi imarda önce dışarı çıkardılar, sonra tüm hisseleri bir yerde toplayıp Ortaklığın Giderilmesi Davası açtılar. Biz mağduruz. Arazimizin gerçek değerini bize versinler “dedi ve şikayetçi oldu.
18 Aralık 2019 tarihinde ise Samsun Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesi, AVM ruhsatı olmamasına rağmen, ofis ve işyeri yapımı için alınmış ruhsatla Atakum’un en gözde yerine dikilen beton kütle City Mall AVM’nin yapımını durdurdu ve ‘ÇED kararı alınmaması halinde’ alanın müteahhit tarafından eski haline dönüştürülmesini karara bağladı. Mahkeme binanın açılış yapmaya hazırlanmış haliyle alışveriş merkezi projesi olarak kabul edilmesi gerektiğini belirterek, ÇED raporu gerektiğini belirtti.
Samsun’un Atakum ilçesinde yapımı devam eden ve yargıya taşınan City Mall AVM ile ilgili Atakum Belediyesi ise 23 Aralık 2019’da açıklamada bulundu.
Atakum Belediyesi yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Söz konusu City Mall AVM‘nin çelik konstrüksiyon malzemeden AVM müteahhidi tarafından ruhsat alınmadan kaçak yapı yapıldığı belediyemizce tespit edilmiş ve 05.02.2019 tarihinde yapı tatil zaptı tutularak mühürlenerek sahibine yıktırılmıştır. İmar barışına konu olamayan söz konusu kaçak ve yıktırılmış yapı, Ramazan Bayramı tatilinde imar planlarında yol ve otopark olarak belirlenmiş kamu alanına çelik konstrüksiyon malzemeden iki katlı olarak belediyemizden izin alınmadan tekrar yapılmıştır. İmar Kanunu‘nun ilgili hükmü gereğince de 14.06.2019 tarihinde belediyemiz ekiplerince mühürlenerek inşaat faaliyetleri durdurulmuş, 18.06.2019 tarihinde para cezası verilmiştir.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.