Dolar 32,2828
Euro 34,6228
Altın 2.409,35
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

‘ÇOK ÖNEMLİ’ GÖREV!

Samsunlu eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, dış politika ve diplomasiden sorumlu Cumhurbaşkanlığı başdanışmanı görevine getirildi

‘ÇOK ÖNEMLİ’ GÖREV!
REKLAM ALANI
4 Haziran 2023 15:07

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı için görev dağılımını yaptı. Çankaya Köşkü‘nde düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin gücüne güç katacak kabineyi duyurdu. Dikkat çeken bir başka atama ise İbrahim Kalın’ın yerine getirilen isim oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok güvendiği isimlerin arasında yer alan Akif Çağatay Kılıç, dış politika ve diplomasiden sorumlu Cumhurbaşkanlığı başdanışmanı görevine getirildi.

AKİF ÇAĞATAY KILIÇ KİMDİR?
Kılıç, 15 Haziran 1976’da Almanya Siegen’de dünyaya gelmiştir. Samsun Ataköy’lü olan Kılıç, 10 yaşına kadar Almanya’da yaşamış ve daha sonrasında ailesiyle birlikte Türkiye’ye dönmüştür.

Eğitimine geldiği yıl İstanbul Işık Lisesi’nde başlamıştır. Bir yıl burada öğrenim gördükten sonra İstanbul Özel Alman Lisesi’nde eğitimini tamamlamıştır. Lisans eğitimini Hertfordshire Üniversitesi Siyaset ve Avrupa Çalışmaları bölümünde tamamlamıştır. Siyaset bilimi ve Avrupa Ekonomisi alanında çalışan Kılıç eğitimini tamamlamasının ardından bir yıl boyunca Sabancı Holding Londra Bürosu’nda satın alma uzmanı olarak görev yapmıştır.

ÖZEL KALEM VE TERCÜMANLIK GÖREVİ
Buradaki görevinden ayrılmasının ardından uzun bir süre boyunca Recep Tayyip Erdoğan’ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı olarak çalışmıştır. Bu süreçte Erdoğan’ın yakın kurmay ekibinde aktif rol almış, yurt dışı gezilerinin büyük bir kısmında Recep Tayyip Erdoğan’a tercümanlık yapmıştır.

ESKİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ, ESKİ BAKAN
2011 Türkiye Genel Seçimleri’nde milletvekili adayı olmak adına 10 Mart 2011 tarihinde özel kalem müdür yardımcılığı görevinden istifa etmiştir. 11 Nisan 2011 tarihinde Samsun 5. sıra milletvekili adayı olmuştur. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Samsun’da yüzde 61.86 oranında oy alması ile 2011 Genel Seçimleri’nde Meclis’e AK Parti milletvekili olarak girmiştir. 2013*2017 yılları arasında Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev yapmıştır.

TBMM’de Türkiye-Almanya Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye-Arjantin Parlamentolar arası Dostluk Grubu başkanvekili, Türkiye-Brezilya ve Türkiye-İtalya Parlamentolar arası Dostluk Grupları saymanı, Türkiye-Kanada Parlamentolar arası Dostluk Grubu genel sekreteri ve Türkiye-İran Parlamentolar arası Dostluk Grubu üyesi olarak rol almıştır.

Eda Kılıç ile evlidir. Çok iyi derecede Almanca ve İngilizce bilmektedir.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.