Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz: ‘Seçimleri birlikte kucaklayacağız’

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, partisinin Çarşamba, Kavak ve 19 Mayıs İlçe Kongreleri’ne katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz: ‘Seçimleri birlikte kucaklayacağız’
REKLAM ALANI
3 Aralık 2017 14:00

Partililerle bir araya gelen Tufan Akcagöz, yeni dönem için yeniden İl Başkan adayı olduğunu hatırlatarak, ‘2019 seçimlerini birlikte kucaklayacağız’ dedi. Rıza Sarraf’ın mal varlığına, 30 Kasım tarihi itibariyle el konulduğunu söyleyen Tufan Akcagöz, “Sarraf, Amerikan Mahkemelerinde şakımadan önce Türkiye’de nasıl bir hürmet gördüğünü herkes biliyor. Yakalandı ve kısa bir zaman tutuklu kaldıktan sonra serbest kaldı. Hatta, paraları kendisine iade edildi. Faiziyle iade edildi. Sarraf, adeta şov yaparak paranın faizini Türkiye’nin en güzide kurumlarından biri olan Kızılay’a bağışladı. Kirletmedikleri alan yok. Sizden tek isteğim var, Brezilya dizisi gibi olup biteni izlemeyin. Bu izlediğimiz şeylerin hepsi, ülkenin geleceğini karartıyor. Sarraf, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’a rüşvet vermekten yorulduğunu söylüyor. Hükümetin Bakanlarına milyonlarca avro rüşvet verdiğini anlatıyor. Şimdi tuttuk, Sarraf’ın Türkiye’deki mal varlığına el koyduk. Hani Sarraf iyi çocuktu. Hani hayırsever vatandaştı. Siz elinizle vermediniz mi plaketini? Şimdi ne diye bunlar hiç yaşanmamış gibi davranıyorsunuz? Bakın, iki devletten ayrı ayrı örnek veriyorum. İran ne yaptı? Babek Zencari’yi yargıladı idama mahkum etti. Sen, Sarraf’ı el üstünde tuttun, sonra da Amerika’ya kaptırdın. Baktın şakıyor, mal varlığına el koydun. Rüşvet verenin mal varlığına el koyuyorsun da, rüşvet alanın mal varlığına neden el koymuyorsun? “ dedi.

‘KİMSE SESİNİ ÇIKARMIYOR’
Samsun’un, Büyükşehir dahil kötü yönetildiğini söyleyen Tufan Akcagöz, “Milletin parasını çarçur eden, gırtlağa kadar borçlu bir Belediye var. Kimse sesini çıkarmıyor. Sürekli, ‘süper Belediye’ imajı yaratılmaya çalışılıyor. Makyajla nereye kadar gidecek bilmiyorum ama Samsun’u da borç batağına sürüklediler. Eski parayla 1 katrilyonun üzerinde borç var. Bunu belgeleriyle açıkladık. Ayrıca bir kısım ihale yoksuzlularını da açıkladık. Az daha sabredin. Takip etmeye devam ediyoruz. Kanun ihlali yapanlarla sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğim. Kaçtıkları yere kadar kovalayacağım. Belediyeler tarafından himaye edilen şirketler, kimin şirketleri; bunları da açıklayacağım. Belediyeleri hukuksuz bir şekilde idare eden Belediye başkanlarını ifşa etmeye devam edeceğim. Gücü işte sizden alıyorum. Desteği sizden alıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin inanmış kadroları ayakta olduğu müddetçe, sonuna kadar hesap sormaya devam edeceğiz. Eğitim sistemini bitirdiler, sağlık sistemini ticari amaçla idare ediyorlar. Onlar için varsa yoksa para. Ne demişti rahmetli Uğur Mumcu? Onların Allah’ı dolar, peygamberi mark. Şimdi bu gerçeklik daha çok açığa çıkmıyor mu? Adını bilmediğimiz adalara paralar havale ediliyor. 1 sterlinlik şirketlere paralar uçuruluyor. Tek bir alyansım var, başka da mal varlığım yok diye siyaset hayatına giren Tayyip Erdoğan’ın kendisi zaten karunlaştı ama çevresinde kim varsa; enişte, dünür, özel kalem müdürü. Hepsi zengin, hepsi de milyon dolarlarla oynuyor. Sorsanız, Allah bunlara ‘yürü ya kulum’ demiş. Onu bunu bilmem ama milletin size yürü artık, in sırtımızdan diyeceği günler geliyor. Bu kadar alçalmaya bu millet tahammül edemez, edemiyor. Amerikan Mahkemeleri’nde bir milletin itibarı yargılanıyor. Bu, tahammül edilebilir değildir ve buna sebep olanlar bunun hesabını mutlaka vermelidir. Peki Samsun’un AKP’li vekilleri ne yapıyor? Samsun’un bir milletvekili var çenebaz. Spor Bakanıydı, Samsunspor’un başına gelmeyen kalmadı. Ne yapıyor biliyor musunuz? Gazeteyi açıyor, Tayyip Erdoğan Cumhuriyet Halk Partisi’ne hangi hakaretleri ettiyse, aynılarını ediyor. Dedim ya çenebaz. Sâfi laf. Başka bir şey yok. Milletvekili olmadan önce Samsun için bir saatlik mesaisi olmayan adamları seçmeyin kardeşim. Seçerseniz işte böyle oluyor. Tam daha ağır şeyler söyleyeceğim, İlyas amca aklıma geliyor. Biliyorsunuz kendisi rahmetli İlyas Kılıç’ın torunu. Bize laf atarken bilmiyor ki, dedesinin kemiklerini de sızlatıyor. “ diye konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi Çarşamba İlçe Örgütü seçimleri için önceki dönem ilçe Başkanı Süleyman Bilici ve İlhan Yürükcü başkan adayları ve listeleri yarışırken, kongreye CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Hayati Tekin, İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel, Atakum İlçe Başkanı Cemil Deveci, 23.dönem Samsun Milletvekili Suat Binici ve partililer katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.