Dolar 32,5192
Euro 34,8969
Altın 2.428,91
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

‘DAHA ÇOK KADIN OLMALI!..’

Samsun’da Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende konuşan kadın muhtar Fatma Yiğit, “Kadın muhtarların sayısı daha da artmalı” dedi

‘DAHA ÇOK KADIN OLMALI!..’
REKLAM ALANI
19 Ekim 2021 19:17

29 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında Samsun’da Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Anıta çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

‘MUHTARLIK ARTIK CAZİP HALE GELDİ’
Törende muhtarlar adına konuşan Atakum Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Topsakal, “Geçmişte iletmiş olduğumuz talepleri dikkate alıp, çözüme ulaştıran hükümetimiz muhtarlığı cazip hale getirmiştir. Muhtarlıkta aday patlaması olmuştur. SGK primlerinin devletimiz tarafından ödenmesi, tek tip muhtarlık kimliklerinin verilmesi, muhtarlık görevlerinin sona erdikten sonra da silah ruhsatı harcından muaf tutulması ve muhtar ödenekleri de iyi duruma getirilmiştir. Bu çözümlerin yanı sıra demokrasinin kılcal damarları olan muhtarların diğer taleplerinin de gözden geçirilmesi gerekiyor” dedi.

KADIN MUHTARDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Muhtar deyince akla yaşlı ve erkeklerin gelmemesi gerektiğini ifade eden Büyükoyumca Mahalle Muhtarı Fatma Yiğit, “Muhtarlık gelişen Türkiye’ye göre ilerlemeye başladı. Kadın muhtarların daha çok olmasını diliyoruz. Muhtarların daha genç, dinamik olması gerektiğini düşünüyorum. Ben Büyükoyumca Mahallesi muhtarıyım. İnsanları ve insanlara yardım etmeyi seviyorum. Muhtarlığın en büyük görevinin sosyal yardımlaşma olduğunu bildiğim için muhtar oldum. Seçimlerden 1 ay önce muhtar olmaya karar verdim. Muhtarlık çok güzel bir duyguymuş. İnsanlara yardım etme açısından muhtarlığın önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Tören yapılan konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.