Dolar 32,3653
Euro 34,9637
Altın 2.325,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

‘DAHA KÖTÜ OLACAK!..’

Samsun Tabip Odası Başkanı Uzm.Dr. Funda Furtun, mutasyonlu virüsün kentin bütün ilçelerine yayıldığına dikkati çekerek, “Bunun sonuçları yeni bir pandemi artışı olarak yansıyacak, yeni ölüm oranlarını da beraberinde getirecektir “dedi

‘DAHA KÖTÜ OLACAK!..’
REKLAM ALANI
11 Mart 2021 21:07

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı korona virüs tablosunda ‘çok yüksek riskli il’ konumunda yer alan Samsun’da, geçtiğimiz hafta 4 bin 724 vaka tespit edildi. Sağlık İl Müdürlüğü ise, mutasyonlu virüsün Samsun’un bütün ilçelerine yayıldığını duyurdu. Samsun Tabip Odası Başkanı Funda Furtun’dan ise ürküten açıklama geldi. Furtun, “Durum dahada kötüye gidecek” dedi.

PANDEMİNİN 1’İNCİ YILINDA
Türk Hemşireler Derneği Şube Başkanı İlknur Buga, Radyoloji Teknisyen ve Teknikerler Derneği Başkanı Remzi Kaya, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Başkanı Fatih Kurşun ve Sağlık Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Aysel Ocak’ın hazır bulunduğu toplantıda konuşan Tabip Odası Başkanı Funda Furtun, sözlerine, “Pandemide kaybettiğimiz sağlık emekçilerini saygı ve özlemle anıyor, toplumsal sağlık için demokrasi ve adalet istiyoruz” diyerek başladı.

‘TÜKENDİK VE ÖLDÜK, SUÇLUSUNUZ’
“Pandeminin 1’inci yılında acı ve öfke ile doluyuz. Pandeminin tüm yükünü sağlık emekçilerinin üstüne yıktığınız, süreci yönetemediğiniz, bizleri koruyamadığınız için tükendik ve öldük. Suçlusunuz” diyen Furtun, Türkiye’de korona virüs vaka sayısının 2,8 milyonu aştığını, ölü sayısının ise 30 bine ulaştığını hatırlattı.

ÖLÜM ORANI ARTACAK
Salgınla mücadelede 385 sağlık emekçisinin hayatını kaybettiğine işaret eden Tabip Odası Başkanı Furtun, şunları söyledi:

“Ülkemizde salgın epidemiyolojik veriler ışığında değerlendirilmemiş, günlük politikalar ile yönetilmeye çalışılmıştır. Ne yazık ki siyaset ve ekonomi insan yaşamının ve bilimin önüne geçmiştir. Oysaki başka bir sağlık sistemi, başka bir dünya mümkündür. Bir yıllık sürede ısrarla sosyal ve ekonomik destek ile toplumsal hareketliliğin kısıtlanması sağlanmamış, aktif sürveyans ve filyasyon bir yana, endikasyonu olan herkese dahi test yapılmamış, hastane tedavisi gerekmeyen hastaların izolasyonunda sorunlar yaşanmış, vaka sayılarının düşük gösterilmesi ile bulaş zinciri Sağlık Bakanlığı eliyle büyütülmüştür. Dünyada, ülkemizde ve Samsun’da varyant virüs artışı hızla devam etmektedir. Son açıklanan haritada ülkemizin yarısından fazlası çok yüksek risk ve yüksek riskli iken ve yeni tedbirler alınması gerekirken kontrolsüz bir normalleşmeye gidilmiştir. Bunun sonuçları ne yazık ki hepimize tüm toplum olarak yeni bir pandemi artışı olarak yansıyacak, bu durum ise yeni hastalanma ve ölüm oranlarını da beraberinde getirecektir.”

‘TOPLUMSAL BAĞIŞIKLIK SAĞLANMALIDIR’
Sağlık Bakanlığı’na bir kez daha çağrıda bulunan Furtun, “Bugün yapılması gereken kamusal ve toplumcu bir sağlık sisteminin gerekliliğini akıldan çıkarmadan, işçilerin, işsizlerin, yoksulların, esnafın yaşamlarının ve sağlıklarını olumsuz etkilenmesini engelleyecek kararlar ve destekler alınmasıdır. Toplumsal hareketliliğe ve iller arası geçişlere, illere göre varyant virüs analizi yapılıp yeterli test ile uygun izolasyon önlemleri alınarak epidemiyoloji bilimi ışığında düzenleme getirilmeli, aşı doz ve hız oranı arttırılarak toplumsal bağışıklık hızla sağlanmalıdır” diye konuştu.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.