Dolar 32,3663
Euro 34,6979
Altın 2.388,22
BİST 10.176,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

‘DAVUT NUMANOĞLU’ FARKI!

Türkiye’nin önde gelen kamuoyu araştırma şirketlerinden MAK Danışmanlık, Samsun’un İlkadım İlçesi’nde geniş kapsamlı bir seçim çalışması yaptı

‘DAVUT NUMANOĞLU’ FARKI!
REKLAM ALANI
26 Aralık 2023 18:57

Türkiye genelinde yaygın olarak yaptığı anketler ve kamuoyu araştırmalarıyla tanınan MAK Danışmanlık firması, Samsun’un İlkadım İlçesi’nde geniş çaplı bir ‘yerel seçil’ çalışması yaptı. Anket sonuçları incelendiğinde İlkadım’da ‘partiden bağımsız’ olarak İYİ Parti aday adayı Davut Numanoğlu’nun tanınırlığı dikkat çekti.

‘DOĞRU ADAY’ İÇİN ÖNEMLİ MESAJLAR
Samsun’da yerel seçim çalışmaları sürerken MAK Danışmanlık Kamuoyu Araştırma Şirketi’nin yaptığı anket, adaya göre seçmenin oylarının değişeceğinin adeta göstergesi oldu. Ankete göre, AK Parti’nin ağırlıklı seçmene sahip olduğu İlkadım’da, vatandaş ‘güvendiği adaya oy vereceğini’ söylerken, ‘doğru aday’ konusunda’ önemli mesajlar verdi.

AK PARTİ YÜZDE 33, CHP YÜZDE 22
AK Partili, CHP’li ve İYİ Partili aday adaylarının yoğun olarak ilgi gösterdiği, ‘İlkadım İlçesi Belediye Başkanlığı seçimlerinde ‘kime oy vereceksiniz?’ Sorusuna yüzde 33 oranında AK Parti, yüzde 22 oranında CHP, yüzde 11 oranında İYİ Parti çıktı. Bir başka soruda ise ‘hem aday hem de partim önemli’ diyen seçmenlerin oranı yüzde 48 olarak belirlendi.

KRİTİK SORUYA ‘DAVUT NUMANOĞLU’ YANITI
Ankette yer alan ilginç sorulardan birisi de, ‘Farklı bir partiye oy vermeyi düşünürken o aday olursa onun aday olduğu parti, oy vermeyi düşündüğüm parti olmasa da, o aday için gider onun aday olduğu partiye oy verebilirim dediğiniz bir aday var mı?’ oldu. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 18’i, ‘Yok partimi değiştirmem’ derken, yüzde 31’i ‘Var, Davut Numanoğlu’ dedi.

İŞTE MAK DANIŞMANLIK ANKET VERİLERİ

MAK Kamuoyu Araştırma Şirketi’nin anketinde İYİ Partili aday adayı Davut Numanoğlu’nun yüzde 31 ile önde çıkması dikkat çekti.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.