Dolar 32,5872
Euro 34,8257
Altın 2.507,53
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

‘DESTEK’ KARTI!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı 17 ilçede 2019-2021 yılları arasında tespit edilen 11 bin 542 kişiye ihtiyaç kartı vererek yaşamlarına dokundu

‘DESTEK’ KARTI!
REKLAM ALANI
16 Şubat 2022 20:17

Yaşlı, engelli ve maddi geliri olmayan ailelere verilen sosyal yardımları kurumsal ve sistemli hale getirmek için 2 yıl önce çalışma başlatan Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yardım sistemini de değiştirdi. Gıda ve giyimde adrese teslim yöntemine son veren Büyükşehir Belediyesi, ailevi, çevresel ve sosyolojik her faktörü titizlikle inceleyerek ‘Temel İhtiyaç Destek Kartı’ sistemine geçti.

SOSYAL DEĞERLENDİRME KURULU
İhtiyaç talebiyle ilgili Samsun Büyükşehir Belediyesi Çözüm Merkezi’ne yapılan müracaatlarla ilgili teknik araştırma yapan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, ekiplerini başvuru sahiplerinin evlerine gönderiyor. Kişilerin durumlarına ilişkin alınan bilgiler, Sosyal Değerlendirme Kurulu’nda görüşülerek verilecek desteğin türü ve şekli belirleniyor. Ailenin durumuna göre her yıl 4, 2 ve 1 kez tekrarlanacak temel ihtiyaç destek kartları, vatandaşların evlerine götürülüyor.

İSTER ALIŞVERİŞ, İSTER FATURA ÖDEME
Banka hesaplarının açılması, kimlik, adres ve iletişim bilgilerinin tanımlanması ve hesaba para yatırılmasıyla kartlar, kullanıma hazır hale geliyor. Nakit çekimi ile alkol ve tütün mamulleri alınmasına kapatılan kartlarla, gıda, tekstil veya ilaç alınabiliyor. Alışverişlerini özgürce yapabilen kart sahibi aileler, isterse faturaları da ödeyebiliyor. Amaç dışı kullananların kartları ise iptal ediliyor.

İHTİYACI OLAN HERKESİN YANINDA
Kimsesizlerin kimsesi olmak için özveriyle çalıştıklarını ifade eden Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Bekir Söylemez, ihtiyaç sahiplerine yönelik desteklerle ilgili bilgi verdi. Söylemez, “Başkanımız Mustafa Demir’in talimatları doğrultusunda gönül belediyeciliğine ilişkin elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. 2019 yılında bin 670, 2020 yılında 2 bin 32, 2021 yılında ise 7 bin 840 olmak üzere 2019-2021 yılları arasında toplam 11 bin 542 ihtiyaç sahibine temel destek kartı verdik. Bunun yanında kimsesiz vatandaşlara sıcak yemek ve eşya yardımlarımız devam ediyor. Ayrıca Ramazan ayı öncesinde de gıda kolisi veriyoruz. İhtiyacı olan herkesin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN DEMİR: ÇOK HASSAS DAVRANIYORUZ
Temel ihtiyaç destek kartı sistemi sayesinde ihtiyaç sahiplerine alışverişlerinde büyük kolaylık sağladıklarını dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise “Sosyal yardımlarda çok hassas davranıyoruz. Hakkaniyetli hareket etmeye özen gösteriyoruz. Bunun için de göreve gelir gelmez sosyal yardımlara ilişkin sistemi değiştirdik. Temel İhtiyaç Destek Kartı sistemi sayesinde sosyal yardımları kurumsal ve hızlı bir yapıya kavuşturduk” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.