Dolar 32,5516
Euro 34,9670
Altın 2.423,82
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Devletin kapısı millete açıldı

Samsun Valiliği binası girişinde, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından, vatandaşlarla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi hedefiyle oluşturulan ‘Açık Kapı Milletin Kapısı’ Samsun bankosunun açılışı yapıldı.

Devletin kapısı millete açıldı
REKLAM ALANI
30 Ocak 2018 17:59

HIZLI ÇÖZÜMLER
Açılışta yaptığı konuşmada, ‘Açık Kapı Milletin Kapısı Projesi’nin vatandaşı önemseyen bir proje olduğunu kaydeden Samsun Valisi Osman Kaymak, “İçişleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu bu projeyle devlet kurumlarının bütün kapıları vatandaşlarımıza sonuna kadar açılmış oldu. Bu birim, halkımızın sorunlarına, isteklerine ve başvurularına ilişkin iş ve işlemlerin hızlı ve etkilin bir şekilde sonuçlandırılmasını sağlamak, sunulan hizmetlerde memnuniyetlerini arttırmak, kısacası bu kapıdan her bireyin güler yüzle ayrılmasını sağlamak amacıyla oluşturuldu. İlk olarak 15 pilot ilde uygulanmaya başlandı ve daha sonra ilimizin de dahil olduğu 22 ilde bu proje hayata geçirildi” dedi.
‘SİZİN VERDİĞİNİZ CEVAP DEVLETİN CEVABI’
Vatandaşların kamu kurumlarında zaman kaybetmesini önlemek, daha hızlı ve etkili kamu hizmeti sunabilmek için Açık Kapı bankolarından Açık Kapı sorumlularının görevlendirildiğini dile getiren Vali Kaymak, “Arkadaşlarımız eğitimlerini aldılar, 15 Şubat’ta alt yapı çalışmaları tamamlanıp sistem açıldığında tam anlamıyla vatandaşlarımıza hizmet verecekler. İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarında bu arkadaşlarla irtibatlı personel de görevlendirilecek. Vatandaşımız başvurularını ister elektronik ortamda, isterse de Açık Kapı bankolarına gelerek yapacak. Görevli arkadaşlarımız başvuruyu alıp, ilgili kurumdaki irtibat görevlilerine sistem üzerinden göndererek en kısa sürede çözüme kavuşturup, vatandaşımıza SMS yoluyla bilgi verecek. Valiliklerde bu sistem tam manasıyla oturduktan sonra ilçelerimizde de benzer uygulamalar olacak ve tüm Türkiye’ye yayılacak. Arkadaşlarımızın bu konsept çerçevesinde vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet etmelerini, projeden beklenen neticenin alınması konusunda da aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Sizin verdiğiniz cevap devletin cevabı” şeklinde konuştu.

‘DEVLETİMİZİN ŞEFKATLİ ELİ VATANDAŞIMIZA DOKUNACAK’
Bu proje sayesinde klasik yönetim anlayışı bir kenara bırakılarak, vatandaş odaklı yaklaşımla yeni bir anlayışa geçildiğini ifade eden Kaymak, “Hiçbir birey ayırt etmeksizin, herkesin kolayca ulaşabildiği, gelenin geri çevrilmediği, kısacası isminden de anlaşıldığı gibi açık olan kapılarımızı daha da açarak önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Projeyle devletimizin şefkatli eli vatandaşımıza dokunacak. Yeni sistemin Samsunumuza hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kulandı.
‘Açık Kapı Milletin Kapısı’ Samsun bankosunun açılışına Vali Yardımcıları Hasan Öztürk, Dr. Hakan Kubalı, Recep Yüksel ve Sezgin Üçüncü, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Valilik İl ve Şube Müdürleri, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Müdürlüğü Şube Müdürleri ile valilik personeli katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.