Dolar 32,3297
Euro 35,0425
Altın 2.281,75
BİST 8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘DİRENİŞ GÜNÜ OLSUN!’

Samsun’da Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Danışma Merkezi’nin açılışında konuşan Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, kadınlara, “Sizleri alanlara, meydanlara ve mücadeleye davet ediyorum” diye seslendi

‘DİRENİŞ GÜNÜ OLSUN!’
REKLAM ALANI
8 Mart 2023 19:29

Samsun‘da Atakum Belediyesi tarafından, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, kadınların sosyal, psikolojik, ekonomik, hukuki ve geleneksel sorunlarla baş etmelerine destek olacak Özgecan Kadın Danışma Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “8 Mart, direş günü olsun” çağrısı yaptı.

KADINLARA PSİKOLOJİK, HUKUKİ DESTEK
Özgecan Kadın Danışma Merkezi, kadınların yaşadıkları sosyal, psikolojik, ekonomik ve hukuki sorunlarla baş edebilmeleri ve katılımcı, üretken, kendi kendilerine yeterli hale gelmeleri amacı ile koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, rehberlik ve rehabilitasyon hizmetleri sunacak. Kadın Danışma Merkezi tarafından, afet bölgesinden Atakum’a gelen depremzede kadınlar için de psikolojik destek ve rehabilitasyon çalışmaları yapılacak. Merkezde psikolog, sosyal hizmet uzmanı, hukuki danışmanlık için avukat ile güçlendirici eğitim programları için eğitmenler görev alacak. İstiklal Mahallesi 862. sokak, No:5’te yer alan merkeze 444 40 12 numaralı hattan ulaşılabilecek.

ÖZGECAN, DİRENİŞİN SİMGESİ
Törenin açılış konuşmasını yapan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, kadınlara, “Özgecan, genç bir kızımız. Kadına şiddet kültürünün mağduru oldu. Anadolu’da Atatürk’ün Cumhuriyeti’nde kadınlar şiddete uğruyor. Özgecan, ona karşı direnişin simgesi. Burada açtığımız Özgecan Kadın Danışma Merkezi de onun altyapısını oluşturacak olan, mağdur olan kadınlara hizmet sunacağız. Atatürk’ün Cumhuriyeti’ne kadın hakları 1930’lu yıllarda geldi. Türk Medeni Kanunu da kadına hangi hakkı vermişse o noktadan bugün direniş günü ilan edin” dedi.

DEPREMZEDELER UNUTULMADI
Öte yandan, açılış programında depremzedeler unutulmadı. Deprem felaketinde hayatını kaybedenler için bir adet çınar, anıt ağaç olarak merkez bahçesine dikildi. Depremden etkilenen 11 ili temsilen de farklı türde çiçek toprakla buluşturuldu.

Nisanur ÖZYURT

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.