Dolar 32,3592
Euro 34,9986
Altın 2.324,57
BİST 9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

DOLAYLI VERGİ YÜKÜ HAFİFLİYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, dolaylı vergilerin payının yüzde 46.9’dan 39’a indiğini söyledi. Geliri düşük olan esnafa kalıcı olarak vergi muafiyeti, Vergi Usul Kanunu’nun gönüllü uyumu teşvik edecek şekilde güncellenmesi, dijital vergi sistemi başta olmak üzere vatandaşı rahatlatacak düzenlemeler aralık sonuna kadar yaşama geçirilecek

DOLAYLI VERGİ YÜKÜ HAFİFLİYOR
REKLAM ALANI
30 Mart 2021 18:46

Bakan Elvan, “Dijital vergi dairesi uygulamasına ilişkin çalışma da son aşamaya geldi. Dijital vergi asistanı adı altında bir sistem kuruyoruz” diye konuştu.

VATANDAŞI RAHATLATACAK DÜZENLEMELER
Geliri düşük olan esnafa kalıcı olarak vergi muafiyeti, Vergi Usul Kanunu’nun gönüllü uyumu teşvik edecek şekilde güncellenmesi, dijital vergi sistemi başta olmak üzere vatandaşı rahatlatacak düzenlemeler aralık sonuna kadar yaşama geçirilecek. Doğrudan vergilerin gelirler içindeki payında artış sağlanacak.

DİJİTAL VERGİ ASİSTANI
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan beyanname verme, iade, zaman aşımı, defter tutma, fatura düzenleme gibi konuların yer aldığı Vergi Usul Kanunu’nu günün koşullarına uygun hale getirmeye yönelik çalışmayı belli noktaya getirdiklerini söyledi. Bakan Elvan, “Dijital vergi dairesi uygulamasına ilişkin çalışma da son aşamaya geldi. Dijital vergi asistanı adı altında bir sistem kuruyoruz” diye konuştu.

DAHA AZ GELİRE DAHA AZ VERGİ
Bakan Elvan, vergi tarifesinde vergi dilimlerinin gelir seviyesi yükseldikçe arttığını anımsatarak, “Vergi tarifesine göre daha fazla gelir elde edenler için daha yüksek vergi oranları, daha az gelir elde edenler için daha düşük vergi oranları uygulanıyor. Asgari geçim indirimi uygulaması ile belirlenen indirim tutarları, ücret üzerinden hesaplanan gelir vergisinden düşülüyor” dedi.

3 ÇOCUKLU ÜCRETLİDE VERGİ SIFIRA İNDİ
Bakan Elvan, asgari ücretli olarak çalışan vatandaşların vergi yükünün AGİ uygulamalarıyla medeni durumlarına göre yüzde 1.45 ile 5.25 arasında olduğunu ifade etti. Bakan Elvan, üç çocuklu bir ücretli için asgari ücretin tamamının yılın büyük bir kısmında vergi dışı kaldığını, gelir vergisi yükünün aylık olarak sıfıra kadar indirildiğini belirtti.

REFORM ADIMLARI TAMAMLANACAK
Çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmalarının revize edilmesi, uluslararası yatırımcıların birden fazla ülkeyi ilgilendiren vergisel sorunlarının çözümünde diğer ülkelerle karşılıklı anlaşma yönteminin kullanılması gibi reform adımlarının da yılsonuna kadar tamamlanması öngörülüyor.

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.