Dolar 32,5908
Euro 34,8058
Altın 2.422,71
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

DUALARLA AÇILDI!

Samsun’un Bafra ilçesinde restorasyon çalışmaları biten tarihi Çarşı Camisi, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı tarafından yeniden ibadete açıldı

DUALARLA AÇILDI!
REKLAM ALANI
18 Ocak 2023 16:21

Güney cephesindeki kitabesine göre 1852 yılında inşa edildiği tahmin edilen tarihi Çarşı Camisi, Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün kültürel ve tarihi mirasları koruma çalışmaları çerçevesinde özgün karakterleri korunarak restore edildi. Çarşı Camisi için açılış töreni düzenlendi. Açılış öncesi caminin uzman hatibi Abdullah Aslan tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.

DUALARLA AÇILDI!

’41 KERE MAŞALLAH’
Törende konuşan Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, “Bugün aslına uygun olarak restorasyonunu tamamladığımız Bafra Çarşı Camisi’nin açılışını gerçekleştiriyoruz. Genel Müdürlüğümüzce Samsun il ve ilçelerinde 2002 ila 2023 yılları arasında 40 eserimizi ihya ettik. Bununla 41’inci ve 41 kere maşallah diyoruz. Tayyar Paşa Camisi, Emirzabey Türbesi de Bafra’da restorasyonunu tamamladığımız nadide eserlerimiz arasındadır. Samsun merkezde Büyük Cami, Yalı Cami, Bedesten, Taşhan ve Şifa Hamamı gibi belli başlı eserlerimizi de yeni nesillere miras olarak bıraktık” dedi.

DUALARLA AÇILDI!

VEFA BORCU
Samsun Valisi Zülkif Dağlı ise “Bugün çok hayırlı bir hizmet için bir araya geldik. Öncelikle Vakıflar Genel Müdürümüze müteşekkiriz. Samsunumuzda ne kadar çalışma yapıldığının bizzat şahidiyiz. Yapılan çalışmalar gerçekten çok büyük kaynaklar gerektiren yatırımlar. Bizlere düşen de bu eserleri yaşatarak atalarımıza olan vefa borcunu ödemektir. Bunları da vakıflar genel müdürlüğümüzün çalışmalarıyla, kaynaklarıyla ve projeleriyle yaşatıyoruz” diye konuştu.
Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır tarafından yapılan duanın ardından tarihi camini açılışı gerçekleştirildi.

DUALARLA AÇILDI!manşet

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.