Dolar 32,3865
Euro 35,0621
Altın 2.326,80
BİST 9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

DUYGULANIM

DUYGULANIM
REKLAM ALANI
9 Ağustos 2022 14:51

TEMİZ BİR DÜNYA İÇİN

Modern olarak bilinen ve yıllarca özenilen Avrupa ülkelerinden Fransa’nın, kirli bir geçmiş barındırdığı dilden dile dolaşıyor. 1790′lı yıllarda, evlerinde tuvalet bulunmayan bu ülkede, tuvalet ihtiyacı ulu orta, evin ortasında yapıldığı yetmiyormuş gibi, bir de kürek gibi kaldırıp fırlatabilecekleri bir aletle camdan dışarı atılırmış. Yetmezmiş gibi evlerde banyo da bulunmayan ülkede yıkanma kültürü de yokmuş.

Hal böyleyken üzerlerine sinen kötü kokuyu bastırmak adına Fransızlar parfümü icat etmişler. Etmişler etmesine de o kokunun önüne geçebilmişler midir, bilinmez.

Bize Osmanlı dönemlerinden gelen hamam kültürü zamanla vazgeçilmez olmuş. Öyle ki, imkânlar gelişmiş, her evde banyo olmuş. Çeşmeyi çevirmişsin su akmış, düğmeyi çevirmişsin su ısınmış.Her türlü imkân artarak önümüze sunulmuş.

Benim merak ettiğim, bizde bu dededen gelme yıkanma kültürü ve günümüz şartları mevcutken neden hala duş almak yerine Fransızlar gibi ter kokusunun üzerine parfüm sıkıldığıdır.

Su ve sabun.

O kadar.

Parfüm, deodorant gibi ürünlerin kullanımını azaltmak hem sizin sağlığınız hem çevre sağlığı açısından oldukça önemli.

Çünkü, parfümlerin içeriğinde bulanan kloroflorokarbon gazı atmosfere yayılır ve zamanla ozon tabakasının aşınmasına sebep olur.

Ozon tabakası aşınırsa ne olur?

Güneşin ultraviyole radyasyonunun %99’unu emen ve gezegenin yüzeyini koruyanbu tabaka aşınırsa, ki yapılan araştırmalar tabakada deliklerin olduğunu söylüyor; kutuplarda ısınma, deniz seviyesinde yükselme gibi her canlının yaşamını yakından etkileyecek gelişmeler söz konusu olur.

Demem o ki, geri dönüşü olmayan bir yıpranmaya sebep olmadan, gelin kişisel temizlik için tercihimizi, âdetimiz olduğu üzere su ve sabundan yana kullanalım. Parfümlerle, deodorantlarla ne doğayı, ne de vücut düzenimizi bozmayalım.

Temiz bir dünya ile sağlıkla kalın.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.