Dolar 32,3660
Euro 34,9560
Altın 2.325,42
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

EĞİTİME DAİR

EĞİTİME DAİR
REKLAM ALANI
19 Ocak 2023 09:00 | Son Güncellenme: 18 Ocak 2023 19:50

                                                                                                  YARI YIL TATİLİ

Milli Eğitim Bakanlığı Çalışma Takvimine göre 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının yarıyıl tatili 20.Ocak 2023 de başlayıp, 4 Şubat 2023 sona erecek.

      Sancılı, sıkıntılı geçen birinci dönem sonunda öğretmenler ve öğrenciler 15 günlük dinlenme arası verecekler.

Son günlerde 1’er haftalık ara tatillerin kaldırılarak, yarıyıl tatilinin 1 aya çıkarılması tartışılmakta ki son derece yararlı olur. Çünkü 1’er haftalık ara tatillerin faydadan çok zararı oldu eğitim sistemine…

2 yıl süren pandemi sonrası tüm Türkiye ‘de olduğu gibi Samsun’da da eğitim ve öğretime adaptasyonda zorluklar çekildi. Öğrencilerin pandemide edindiği olumsuz davranışlar okul iklimini, ortamını olumsuz etkiledi.

     Okul devamsızlıkları, terkleri arttı, açık lise kayıtları patladı. Öğrenciler okuldan ve yüz yüze eğitimden uzaklaştı.

   Okullarda çok ciddi disiplin sorunları arttı. Akran zorbalığı, okul içi şiddet artık sıradanlaştı. Okullardaki olumsuz görüntüler sosyal medya ve ulusal medya ekranlarında sıkça karşımıza çıkmaya başladı.

    Samsun’da yürütülmekte olan deprem güçlendirme çalışmaları nedeniyle bir çok okul geçici bir süre ile başka okullara taşındı. Taşınılan okullarda ikili eğitime geçilmek zorunda kalındı.

İleri saat uygulamasının kaldırılması, ikili eğitim nedeniyle sabahları gün aydınlanmadan yollara düşen ilkokul ,ortaokul çocukları okuldan soğudu.

İkili eğitim yapılan meslek liselerinde ise uygun laboratuvarlar olmadığından uygulamalı yapılması gereken birçok meslek dersi teoride kalmış, gece geç saatlere kadar eğitime devam edilmek zorunda kalınmıştır. Akşamları geç saatlerde okuldan çıkan gençler için güvenlik sorunları da baş göstermiştir.

Deprem güçlendirmesi yapılan ve yapılacak okulların onarımlarının bir an önce bitirilerek, eğitim ve öğretimde normale dönülmesi için güçlendirmeye yapmakta olan müteahhitlerin denetimi ve tabii ki ödeneklerinin de temininin ivedilikle sağlanması gerekmektedir.

      1.Yarıyılda öğretmenlerin Meslek Kanunu’nun, başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik kavramlarının sıkça tartışıldığı, öğretmenlerin özlük ve mali haklarının gündeme getirildiği bir dönem oldu.

Hemen hemen her evde bir ya da birden çok öğrencinin olduğunu dünürsek, eğitim konusu her evi her ferdi yakından ilgilendirmekte, her zaman evin , halkın gündemini birinci sırada meşgul etmektedir. Bu nedenle eğitimle ilgili alınacak en küçük kararın bile milyonlarca kitleyi ilgilendireceğini düşünürsek, alınacak kararların isabetli, yerinde ve zamanında olmasının önemi  çok büyüktür.

Yarıyıl tatiline giren öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum…

Sağlıklı, mutlu ve hoşcakalın…

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.