Dolar 32,5173
Euro 34,7871
Altın 2.422,17
BİST 9.672,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

EĞİTİME DAİR

EĞİTİME DAİR
REKLAM ALANI
15 Şubat 2023 09:00 | Son Güncellenme: 14 Şubat 2023 19:53

                                            DEPREM SONRASI EĞİTİM

Acımız büyük, tarifi mümkün olmayan bir acı…

Büyük bir felaket karşı karşıya kalan Ülkemizin, Milletimizin başı sağ olsun..

Büyük Türk Milleti, bu Necip Millet bu büyük felaketten birlik beraberliği, dayanışması ile tek yürek tek vücut olarak çıkmayı başaracaktır. Tıpkı geçmişte başardıkları gibi…

Bu ülkeyi yaşadığımız bu büyük felaketten ayağa kaldıracak önemli güçlerinden biri de eğitim ordusudur; eğitimciler, öğretmenler ve okullardır. Çünkü yarınları inşa edecek çocukları, gençleri bu irfan ordusu yetiştirecektir.

      Depreme maruz kalan 10 ilimizde yaklaşık 4,5 milyon çeşitli kademelerdeki öğrenciler bu felaketten doğrudan etkilendiler.

Bölgedeki okulların büyük bölümü yıkılmış ya da ağır hasarlı kullanılmaz durumdadır. Öğretmenlerimizin bir kısmını maalesef kaybettik, büyük bir kısmı depremzede evsiz barksız, bölgeyi terk etmek zorunda kaldı.

Milli Eğitim Bakanlığı aldığı kararla deprem bölgesindeki okulları 1 Mart’ta kadar tatil ilan etti, 1 Mart’ta yapılacak ilçe ve okul temelli değerlendirme ile okulları açmayı hedefliyor. Diğer 71 ilde ise okullar 20 Şubat tarihinde eğitim ve öğretime devam edecek.

     Bakanlıkça Deprem sonrası Psikososyal  Destek Eylem Planı yayınlanarak, bölgeye 2000 gönüllü Psikolojik Danışman Rehber öğretmen göndererek, öğrencilerle ve çocuklarla ilgilenmeye başladı.

Bölgeyi terk eden öğrenciler için Özel Okulların %3’lük tam burs kapasitesini yüzde 10 çıkararak %7’lik dilimin tamamen depremzede öğrenciler için kullanılmasını kararlaştırıldı.

Bölgeden ayrılmak zorunda kalan öğretmenler için geçici görevlendirme çalışmaları başlamış, şu ana kadar 3000 yakın öğrenci nakilleri bölge dışına yapılmıştır.

      Eğitimle ilgili alınan bu kararlarla okulların bir an önce açılması ve çocukların, gençlerin eğitimle, öğretmenle ve arkadaşları ile süratle bir araya gelmesi gerekmektedir.

Okullar sadece öğrenme yeri, bilgi aktarılan kurumlar değil, çocukların gençlerin rehabilite edilebileceği sosyal mekanlardır.

Geçmişte dünyada ve ülkemizde karşılaşılan büyük felaketlerde, savaşlarda dahi ara verilmeden devam eden hizmetlerin başında eğitim gelir. Çünkü tüm felaketlerin, cehaletin panzehiri eğitimdir.

    Depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı binlerce vatandaşımıza acil şifalar diliyoruz.

     Ülkemizin, milletimizin başı sağ olsun.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.