Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

‘KOCADAĞ’ PROJESİ!

Samsun’da CHP’nin Atakum Adayı Serhat Türkel, bölgenin önemli turizm merkezlerinden Kocadağ’ı yılın her ayı yaşanır hale getireceklerini açıkladı

‘KOCADAĞ’ PROJESİ!
REKLAM ALANI
28 Mart 2024 18:43

Samsun’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum Belediye Başkan Adayı Serhat Türkel yaptığı esnaf ziyaretleri ile projelerini Atakumlulara aktarmaya devam ediyor. Atakum sahili ve Kocadağ’ın turizm bölgesi olarak daha canlı olması gerektiğini belirten Türkel, “Karadeniz Bölgesi’nde yükselen turizm ivmesinden yararlanacağız. İlçemizde bulunan doğa harikası Kocadağ’ı 12 ay yaşanır hale getireceğiz” dedi.

'KOCADAĞ' PROJESİ!

GELENEKSEL DOĞA FESTİVALLERİ
Atakum Belediyesi olarak Kocadağ’da Doğa Festivali, müzik konserleri, yayla şenlikleri, yağlı güreşler, outdor sporları, kamp ve doğa gözlem faaliyetleri düzenleyeceklerini söyleyen CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Serhat Türkel, “Düzenleyeceğimiz bu festivallerde, yerel tohumculuğu geliştirmek üzere ülkenin her yerinden gelecek katılımcılarla yerli tohum takas günü yapacağız. Kocadağ Doğa Festivali’nin geleneksel hale gelmesini sağlayacağız. Atakum sahili ve dağları ile turizmde daha hızlı yol alması gerekiyor. Karadeniz Bölgesi’nde yükselen turizm ivmesinden yararlanacağız. İlçemizde bulunan doğa harikası Kocadağ’ı 12 ay yaşanır hale getireceğiz. Ayrıca Atakum’un dağlık bölgesinde kırsal turizm konaklama hizmeti sunmak üzere yatırımcıları teşvik edileceğiz” diye konuştu.

'KOCADAĞ' PROJESİ!

19 MAYIS EVRENSEL GENÇLİK FESTİVALİ
Atakum’u yaşayan ve nefes alan bir şehir yapmak üzere ‘Gençlik Festivali, Sağlıklı Yaşam Festivali, Dans Festivali, Müzik Festivali’ gibi çeşitli festivaller düzenleyeceklerini belirten Türkel, “Gençlik ve Spor Bayramı’nı evrensel bir gençlik festivaline dönüştürerek, 19 Mayıs 1919 tarihini bu konuda marka yapmayı amaçlıyoruz. Kent Ormanı, halkımızın piknik, spor, koşu ve gezinti amaçlı kullanımı için daha çekici ve güvenli hale getirileceğiz. Ayrıca burada atıl halde bulunan kulübeler de Kent Ormanı konseptine uygun olarak değerlendirilecek. Türkiye’nin sayılı su basar ormanlarından olan Çakırlar Korusu ekolojik olarak bakımı yapılıp iyileştirileceğiz ve turizmi geliştirmek için kullanacağız. Bu çerçevede buradaki ahşap mekânlarda Samsun’a özgü yemeklerin sunulacağı bir Samsun Gastronomi Merkezi oluşturulacak” dedi.

'KOCADAĞ' PROJESİ!

KONGRE TURİZMİNİ GELİŞECEK
Atakum’da kongre turizmini geliştirmek istediklerini sözlerine ekleyen Serhat Türkel, “Bunun için konaklama sektöründeki girişimciler ile yakın işbirliği içinde çalışmalar yapacağız. Bu hususta alternatif destinasyon planları oluşturulacak. Eşsiz nitelikli Atakum sahilini etkin biçimde değerlendirmek üzere gündüz plaj voleybolu, amatör konserler, spor ve yüzme aktiviteleri ve geceleri de turistik pazarlar, havai fişek gösterileri, briç ve satranç turnuvaları gibi etkinlikler düzenleneceğiz” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.