Dolar 32,3777
Euro 35,0535
Altın 2.326,80
BİST 9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Fuat Çapa’dan övgü!

Samsunspor, Türkiye’deki tüm futbol akademilerinin genç futbolcu yetiştirmede kullanabileceği ‘Çocuk ve Genç Futbolcularda Beslenme’ isimli kitapçığı hazırlayarak, futbol akademilerine gönderdi

Fuat Çapa’dan övgü!
REKLAM ALANI
28 Mart 2022 19:52

Fiziksel ve zihinsel gelişimde beslenme ve beslenme alışkanlığının önemli olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor. Birçok genç futbolcuyu altyapısından çıkartarak Türk futboluna sunan Samsunspor‘da kulüp uzman diyetisyeni Büşra Atmaca Özay önderliğinde Çocuk ve Genç Futbolcularda Beslenme kitapçığını hazırladı. Kitapçık, genç futbolcuların yararlanması için Türkiye’deki tüm futbol akademilerine gönderildi.

GENÇ FUTBOLCULARDA DOĞRU BÜYÜME VE GELİŞİM
Genç futbolcuların doğru gelişip, büyümeleri için bu kitapçığı hazırladıklarının altını çizen Büşra Atmaca Özay, “Uluslararası sporcu beslenmesi konusunda hazırlamış olduğumuz ‘Çocuk ve Genç Futbolcularda Beslenme’ isimli kitabın temel amacı yetiştirdiğimiz genç futbolcuların sağlıklı bir şekilde performanslarına dayalı bir şekilde beslenme alışkanlıklarını yaşam biçimi haline getirmek. Böylece büyüme ve gelişmelerini en doğru şekilde sağlanması, performanslarının artması, sakatlanma risklerinin azalması ve şampiyon birer futbolcular yetiştirmeyi hedefliyoruz. Kitapçıkta; futbolcu beslenmesinin temel ilkeleri, futbolcuların ihtiyacı olan kalori ve besin ögeleri nelerdir gibi bilgiler var. Vücudun doğru kas ve yağ oranına kavuşması için gereken beslenme şekilleri de kitapçıkta yer alıyor” dedi.

‘ŞAMPİYONLAR LİGİ YEMEĞİ’ DE YER ALIYOR!
Özellikle maç öncesi yenilen yemeğin önemine değinen Özay, “Şampiyonlar Ligi yemeği dediğimiz maç günü beslenmenin temel ilkeleri de bu kitapta yer alıyor. Kazanmak için toparlan dediğimiz maçtan ve antrenmandan sonra yapılması gereken beslenme de burada yer alıyor. Futbolcuların doğru vitamin ve destek öğelerine yer verdik. Bu kitapçıkta 10-19 yaş grubuna kadar bilgi vermeye hedefledik. TFF‘den diyetisyenlik eğitim alıyoruz. Şu anda Türkiye’de futbolcu beslenme kitapçığı yok. Biz de Samsunspor olarak bu kitapçığı hazırlayarak tüm futbol akademilerinin kullanımına sunmanın gururunu yaşıyoruz. Hedefimiz; kitapçığımızı Türkiye’deki tüm futbol akademilerine dağıtarak çocuklara doğru beslenme ilkelerini göstermek. Genç futbolcuların büyüme ve gelişimlerinin en doğru şekilde tamamlanması ve performansını en üst seviyeye çıkarması için bu kitabın etkili olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

FUAT ÇAPA: ÇOK EMEK VERİLMİŞ BİR KİTAP
Futbolcuların gelişiminde antrenmanın yanı sıra beslenme ve uyku düzenin de önemli olduğu ifade eden Samsunspor Teknik Direktörü Fuat Çapa ise şunları söyledi:

“Biz futbolcularıma 2 hafta bir yağ ve kilo ölçümü yapıyoruz. Bu kitap işin sadece özeti. Kitabın içeriği kalınlığından daha kapsamlı. Futbolcuların sadece yapmış oldukları antrenman değil en az onun kadar beslenmesi ve uyku düzeni de önemli. Bu kitapçıkta o ayrıntılar da çok güzel bir şekilde yer alıyor. Büşra hanıma çok teşekkür ediyorum. Emek sarfetmiş. Futbolcunun en az yaptığı idman kadar beslenmesi, uykusu önemli. Bu da zaten kitaptaki verilerle çok net bir şekilde gözüküyor.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.