Dolar 32,3775
Euro 35,0510
Altın 2.326,39
BİST 9.080,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

EKMEĞE ZAM!

Samsun’da 200 gramı 2,5 liradan satılan ekmeğin fiyatında değişikliğe gidildi. Kentte 200 gram ekmek yarından itibaren 3 liradan satılacak

EKMEĞE ZAM!
REKLAM ALANI
25 Nisan 2022 18:43 | Son Güncellenme: 25 Nisan 2022 18:44

Döviz kurlarında yaşanan ani artışların, olumsuz etkileri ana gıda maddelerini vurmaya devam ediyor. Samsun’da da pek çok sektörü etkileyen kur artışı, ekmekte ise son 4 ay içerisinde üç yeni zam olarak gerçekleşti. Alınan son zam kararına göre Samsun’da yarından itibaren 200 gram ekmek 3 lira oldu.

EYÜP GÜLER: ZORUNLU BİR ZAMDIR
Enerji, doğal gaz ve akaryakıtta yaşanan zam yağmurunun fırıncı esnafını ciddi anlamda etkilediğini kaydeden Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler, “Son dönemde un fiyatlarına gelen büyük zamlar ve diğer alanlarda yaşanan fiyat artışları, fırıncılarımızı ciddi anlamda etkilemiştir. Geçtiğimiz Kasım ayında aldığımız zam kararı, yerinde bir karardı ancak artışı devam eden fiyatlar, bu zammı kaçınılmaz hale getirdi. Fırıncı, artık ürettiği üründen kar değil, zarar ediyor. İstemeyerek zam yapmak, durumunda kalıyoruz. Bu esnafımız açısından zor bir adım. Ancak zam yapmamak elimizde değil. Samsun halkı, fırıncının zararda olduğunu bilmedi. Söz konusu zam, keyfi değildir, zorundu bir zamdır” dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), döviz kurunda yaşanan artışlar ve Rusya’nın Ukrayna saldırısıyla, uluslararası piyasalarda yükselişe geçen buğday fiyatları sonrası sanayicilere sattığı buğdaya son olarak yüzde 22 oranında zam yaptığını duyurmuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.