Dolar 32,2599
Euro 34,7092
Altın 2.394,41
BİST 10.254,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Erhan Usta’yı Paylaştığı Tweet Görevden Aldırdı

Usta’nın, EYT önergesi öncesi attığı tweet nedeniyle Bahçeli ile ters düştüğü ve bu nedenle görevden alındığı ileri sürüldü.

Erhan Usta’yı Paylaştığı Tweet Görevden Aldırdı
REKLAM ALANI
26 Ekim 2018 10:24 | Son Güncellenme: 26 Ekim 2018 15:49

Erhan Usta’yı yakan paylaşım MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta’nın, EYT TBMM Araştırma Komisyonu kurulması görüşmelerinin öncesinde attığı tweet yüzünden Devlet Bahçeli ile ters düştüğü ve bu nedenle görevden alındığı ileri sürüldü  Önceki gün İYİ Parti’nin, ‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın (EYT) sorunlarının TBMM tarafından araştırılmasına ilişkin önergesinin görüşülmesi talebi öncesinde destek tweeti atan Erhan Usta, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından görevden alındı. Usta’nın, EYT önergesi öncesi attığı tweet nedeniyle Bahçeli ile ters düştüğü ve bu nedenle görevden alındığı ileri sürüldü.

GENEL KURULA TAŞINDI

6.2 milyon kişiyi yakından ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili Meclis araştırma önergesinin görüşülmesi, AK Parti’li milletvekillerinin 135 ret oyuna rağmen CHP, HDP, MHP, İYİ Parti’den gelen 145 oyla kabul edilerek genel kurula taşınmıştı.

USTA’DAN DESTEK TWEETİ

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, EYT önerisinin görüşmeleri öncesi sosyal medyada “Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözümü amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulması hususunun görüşülmesi önergesini destekledik. Amacımız, EYT mağduriyetinin giderilmesidir. Milletimize vaadimizdir” tweeti attı. Bu gelişmelerin hemen ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Usta’yı görevden aldı.

ORDULU VEKİL TWEETİ SİLDİ MHP

Grup Başkanvekili ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise, EYT’nin Meclis’e sevk edilmesi üzerine attığı tweet’i sildi. Enginyurt mesajında, “EYT’ye biz destek veriyoruz AKP ret veriyor” ifadelerini kullanmıştı.

ÖNERGE RET EDİLDİ

Yaşanan gelişmelerin ardından TBMM’de yapılan oylama sonucunda  İYİ Parti’nin Emeklilikte Yaşa Takılanlar önergesine CHP ve HDP ile birlikte MHP de destek verince komisyon kurulması için önerge Genel Kurul’a taşındı. Ancak MHP Genel Kurul’daki oylamada tavır değiştirip çekimser kalınca önerge AK Partili vekillerin oylarıyla ret edildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.