Dolar 32,3181
Euro 35,1379
Altın 2.293,12
BİST 9.058,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Evde nasıl spor yapılır?

Evde spor teknikleri

Evde nasıl spor yapılır?
REKLAM ALANI
27 Haziran 2019 19:54

Spor salonuna gitmeye vaktiniz yoksa evde kendi spor salonunuzu oluşturabilirsiniz. Bunu yapmak için, egzersizle ve bir plan oluşturmaya biraz zaman ayırmanız gerekir. Önce amacınıza karar verin: kilo vermek mi kasları dengelemek mi? Peki, evde nasıl spor yapılır? İşte detaylar…

Egzersiz yapmak, vücut ve zihin arasında bir denge yaratmaktır. Eğer vücut çalışmak için zamanınız yoksa, evde spor salonunuzu oluşturmak için size birkaç tavsiye verebiliriz.

Bildiğimiz bir spor salonunda, en uygun şekilde egzersiz yapmanıza olanak sağlayan bir çok alet bulunur. Koşu bantları, bisikletler, ağırlıklar, çok fonksiyonlu aletler ve daha birçok şey…

Kendi egzersiz programınızı oluşturmak ve direncinizi arttırmak için bir sporcu olmanıza gerek yok. Hızlı yürüme ya da bisiklet gibi kardiyovasküler egzersizler ile başlayabilirsiniz. Her iki seçenek de gayet iyidir.

Evde kendi spor salonunuzu yapmak gayet kolaydır. En iyi seçenek, evde hali hazırda bulunan farklı aletleri kullanmaktır.

Halı 

Evde kendi spor salonunuzu oluşturmak için tek bir halı bile yeterli olabilir. Halı, yoga ve kas egzersizleri için kullanabileceğiniz harika bir alettir. Düşmeleri ve incinmeleri önlemek için rahat, kaymayan bir halı tercih etmenizi öneririz

Bu halı ile mekik, şınav, yoga ve uzanmanız gereken egzersizleri yapabilirsiniz. Aynı zamanda, karın, sırt ve bacak kaslarını da güçlendirebileceğiniz egzersizleri de gerçekleştirebilirsiniz.

Geniş bir alan yaratın 

Açık bir alan, kendi spor salonunuzu oluşturmak için birebirdir. Oturma odanızı, yatak odanızı ya da yeteri kadar alan olan herhangi bir yeri egzersiz amacı ile kullanabilirsiniz. Eğer masa ve sandalyeler size engel oluyorsa, kendinizi incitmemek için bunları spor yaparken ortadan kaldırabilirsiniz.

Ev yapımı ağırlıklar

Kollarınızı güçlendirmek için, egzersiz açısından büyük önem arz ettiklerinden ev yapımı ağırlıkları kendiniz de yapabilirsiniz. Ağırlık kaldırmak göğüs, arka ve ön kol kaslarını güçlendirir.

Orta büyüklükteki iki şişeyi su ya da kum ile doldurabilirsiniz. Akabinde, bunların arasından bir sopa geçirirsiniz. Bir başka seçenek ise teneke kullanmaktır. Bunları kum ya da çimento ile doldurun ve bir metal tüp ile birbirlerine bağlayın. Bu daha ağır bir dambıl olacak ama sizler de daha güçlü kollara ve artan bir dirence sahip olacaksınız

Sandalye ya da tabure kullanın

Birkaç sandalye ile kendi spor salonunuzu yapabilirsiniz. Evde saten bank, sandalye ya da tabure vardır. Destek gerektiren egzersizler için birebir aletlerdir bunlar. Bir seçenek, ellerinizi sandalyeye koyarak şınav çekmektir. Bu sayede kol kaslarınız güçlenir.

Bank ise adım egzersizleri için destek noktası olarak kullanılabilir. Bacak kaslarını güçlendirmek için çok yararlıdır. Etkilerini de hemen görürsünüz.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.