Dolar 32,4839
Euro 34,9514
Altın 2.439,24
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

‘FINDIĞIN FİYATI 4 DOLAR OLMALI!..’

Ordu’yu ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, fındığın stratejik bir ürün olduğunu, bu ürünün korunması gerektiğini söyledi

‘FINDIĞIN FİYATI   4 DOLAR OLMALI!..’
REKLAM ALANI
9 Haziran 2022 15:17

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu programı dahilinde, beraberindeki milletvekilleri ve partililer ile birlikte Altınordu İlçesi Akyazı Mahallesi’nde fındık bahçesini ziyaret etti. Burada bahçe sahibi ile görüşerek talep ve önerilerini dinleyen Kılıçdaroğlu, fındıkta sorunların olduğunu söyledi.

MİLYONLARCA İNSANIN GELİR KAYNAĞI

Ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Fındık bu bölgenin stratejik ürünüdür, bunun kabul edilmesi lazım. Yani Rize’de ve Artvin’de çay o bölge için nasıl stratejik ürünse, Karadeniz için de fındık stratejik üründür ve bu stratejik ürününün korunması lazım. Burada yaşayan milyonlarca insan var ve bu insanların temel gelir kaynaklarından birisi de fındıktır. Çözeceğiz inşallah” dedi.

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu, partisi tarafından Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen, partisinin milletvekilleri ile belediye başkanlarının da katıldığı toplantıya, kanaat önderleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruşları meslek odalarının temsilcileri ile düzenlenen toplantıya katıldı.

‘FINDIK FİYATI 4 DOLARDA SABİTLENMELİ’

Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada, ilk olarak fındık konusuna değinerek, fiyatın 4 dolar olarak sabitlenmesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Eğer siz 4 doların karşılığında bir taban fiyatı belirlerseniz ve bunu da her yıl düzenli olarak 4 dolar olarak ifade ederseniz karlılığını bulur. 4 doları sakın büyük bir rakam olarak görmeyin, sadece alın terinin karşılığıdır. Standart bir rakam belirleyecekseniz, bu fiyattan alıp ihraç edeceksiniz. Yurt dışındaki fındık sanayisine 150 milyar dolarlık ciro yapan bir sanayiye kaynak aktarıyorsunuz, kilo başına 4 dolar bile alamıyorsanız o zaman bu bizim ayıbımızdır, onların değil. Onlar kazanmak ister, fındığı bedava da almak ister. Ama biz hakkı olanı bir şekilde teslim etmek zorundayız” diye konuştu.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.