Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

Fındık yevmiyeleri belirlendi

Bafra’da 2017 yılı fındık hasadı yaklaşırken fındık işçisi yevmiye fiyatı belli oldu

Fındık yevmiyeleri belirlendi
REKLAM ALANI
29 Temmuz 2017 17:09

2017 yılı fındık hasadının yaklaşması nedeniyle, fındık toplama işlerinde çalışacak işçilerine ödenecek ücretlerin tespit edilmesi ile ilgili Bafra kaymakamlığınca oluşturulan komisyon Bafra Ziraat odasında toplandı.

Bafra ziraat Odasında yapılan Toplantıya; Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Murat Çakıcı , Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Yıldız,

Bafra ziraat odası Muhasip Üyesi Mehmet Bilgiç, Bafra ziraat odası yönetim kurulu üyeleri Şükrü Derebey, Mustafa Yerebakan, Burhan Ünyeli, Bafra Muhtarlar derneği başkanı Salih Zeki Nayır, Bafra ticaret borsası, Bafra mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda konuşan Bafra kaymakamı Ali Fuat Türkel ; “Bu gün bildiğiniz gibi Bafra, Türkiye’nin en önemli ovalarından bir tanesi, bu ovamızda başta çeltik olmak üzere, fındık dahil bir çok tarım ürünü yetiştirilmektedir. Tabi ki bu ürünler yetiştirilirken işçi ihtiyacı olmakta, gerek bölgemizde gerek bölgemiz dışarısında, ilçemize çalışmak üzere gelen işçi kardeşlerimiz bulunmaktadır. Bunlardan özellikle fındık tarımında çalışacak işçilerin, asgari ücret ve kumanya tespitinde, onları çalıştıran çavuşların durumları konusunda, paydaşlarımızla, belediye başkanımızla, ziraat odası başkanımızla, muhtarlarımız ve sosyal güvenlik şube müdürümüzle birlikte bir komisyon oluşturarak fikir alışverişi yaptık” sözlerine yer verdi.

Kaymakam Türkel Sözlerine şu şekilde devam etti; ” Biz istiyoruz ki hem üretici kazansın, hem de emeğiyle burada çalışmaya gelen işçilerimiz. Biz istiyoruz ki işçilerimizin alın terinin karşılığını alsınlar. Bunun yanı sıra , biz kimsenin mağdur olmayacağı biçimde asgari ücretler tespit ettik, bunların tabi sıhhi şartları var, sağlık konuları var, kalacakları yer ve hijyen ihtiyaçları var. Dolayısıyla bu sezon bu işçilerimiz bakımından bir düzenleme getirdik, karışıklığa mahal vermesi veya biraz fazla verenin önceliği olmasın,diyerek bu Komisyonu  oluşturduk.  komisyonda alınan karar ile birlikte fındık toplama işinde çalışabilme kriterlerine uygun olan işçilere yaş ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın yemek iş verene ait ise günlük 65 lira, yemeğin işçilere ait olması durumunda da70 lira yevmiye ödenmesine karar alındı dedi.

Toplantıda bir konuşma yapan Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner; “iki buçuk yıldır Bafra Ziraat odası olarak yönetimiz ve meclisimize birlikte görevimizi en güzel şekilde yapmaya çalışıyor, yaptığımıza da inanıyoruz. Bugün ise Bafra Tarihinde bir ilk ki gerçekleştirerek,en güzel günümüzü bugün yaşamış bulunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Başkan Tosuner konuşmasında; ” Bir de şu ricam var benim, fındık ve tütünde eleman çalıştıran büyük ailelere, herkes çalıştırdığı kişinin paralarını lütfen bekletmeden emeğini alın terini düzenli olarak verirse, o emekle çalışan kişi de daha huzurlu olur. Bafra’nın geleceğinin çok parlak olacağına eminim, sayın kaymakamımız önderliğinde bir ilki gerçekleştirdik, bu her sene devam edecek, işçi de çalışacak emek karşılığını alacak, üretici de geldi mi tütünü olsun fındığı olsun, işçisini bulabilecek. Ben bu etkinliğin devam edeceğine eminim. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın, biz burada kalıcı değiliz, her ne yapılırsa Bafra için yapılır, bir hatamız varsa 24 saat çiftçimizin yanındayız, bütün noksanlarımızı telafi etmeye biz var gücümüzle hazırız, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bugün Yeşilyazı’da aşağı yukarı bin işçi barındıracak yatakhaneler, tuvalet ve mutfaklar yapıldı. fındık işçisine de belirli noktada işçileri barındıracak yer yapılacak ” dedi.

Son olarak sözlerime şunu eklemek istiyorum, Ziraat odasını da biz uzaklaştırmadık, Bafra kabuğuna sığmıyor, bugün Tarım İlçe Müdürlüğü bizim 200 metre aşağımızda, Hükümet Konağının da yer değişecek, Belediye’de bir süre sonra yer değişecek, eğer bu gibi kurumlar Bafra dışına çıkarsa, içerideki trafik problemi bir nebze de çözülecektir. Ben herkese sevgi ve saygılarımızı sunuyorum, inşallah bereketli bir yıl olur Bafra’mız için,” diyerek sözlerini tamamladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.