Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

GALİP ÖZTÜRK’E CEZA YAĞDI!

Metro Holding’in patronu Galip Öztürk, Gürcistan’da yargılandığı uyuşturucu davasında 8 yıl hapis cezası aldı. Öztürk’ün, ‘kara para aklamak ve vergi kaçırma’ suçlarında yargılandığı dava ise devam ediyor

GALİP ÖZTÜRK’E CEZA YAĞDI!
REKLAM ALANI
27 Şubat 2023 19:31 | Son Güncellenme: 27 Şubat 2023 19:33

Türkiye tarafından Kırmızı Bültenle hakkında arama kararı çıkartılan Galip Öztürk Gürcistan Mahkemesi tarafından yargılandığı dava sonrası 8 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

GALİP ÖZTÜRK'E CEZA YAĞDI!

YASADIŞI UYUŞTURUCU BULUNDURMAK
Mahkeme, cinayete azmettirmekten ceza alınca Gürcistan’a kaçan Öztürk hakkında 8 yıl hapis cezası verdi. Öztürk’ün avukatlarından biri olan Robert Grigalashvili, dün Batum’daki bir mahkemenin Galip Öztürk’e yasadışı uyuşturucu bulundurmaktan ceza verdiğini açıkladı. Grigalashvili, Öztürk’ün karara itiraz edeceğini söyledi.

KARA PARA AKLAMA VE VERGİ KAÇIRMA
Türkiye’de, hakkında kesinleşmiş müebbet hapis cezası olduğu için Gürcistan’a kaçan Galip Öztürk, yatırımlarının bir bölümünü bu ülkeye kaydırmıştı. Aynı zamanda Gürcistan vatandaşı da olan Öztürk, geçen yıl, evinden 7,2 kilo kokain bulunduğu gerekçesi ile tutuklanmıştı. Tutuklu yargılanan Öztürk’ün davasında karar bugün çıktı. Mahkeme Öztürk’e 8 yıl hapis cezası verdi. Öztürk’ün ‘kara para aklama ve vergi kaçırma’ suçlamasına ilişkin davası ise devam ediyor.

MÜEBBET HAPİS CEZASI VAR
Galip Öztürk, Kuvvet Köseoğlu isimli bir kişinin 28 Eylül 1996’da Beyoğlu’nda öldürülmesine ilişkin yargılandığı davada 2013 yılında müebbet hapis cezası almıştı. İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bu kararı, Öztürk’ün avukatlarınca temyiz edildi. Dosyaya bakan Yargıtay 1. Ceza Dairesi, mahkemenin kararını 17 Eylül 2014’te onadı. Öztürk’ün avukatlarının itirazı üzerine İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gitti. Avukatların, mahkumiyet kararını FETÖ’cü hakimlerin kurmaca delillere dayanarak verdiği iddiasını yerinde gören mahkeme, 11 Ekim 2016’da yargılamanın yenilenmesi ve infazın durdurulmasına hükmetti.

3 Temmuz 2018’de dosyayı karara bağlayan Yargıtay Genel Kurulu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazının reddetti. Böylece İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Öztürk hakkında verdiği müebbet hapis cezası kesinleşmiş oldu. Kararın çıktığı gün Galip Öztürk firar ederek Gürcistan’a kaçtı.

HAKİM İLE FOTOĞRAFI ÇIKMIŞTI
Geçen yıl bir aile fotoğrafı ortaya çıkan Galip Öztürk’ün yanında Samsun Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver’in bulunduğu ortaya çıkmıştı. HSK’den yapılan açıklamada Alver’in Adalet Komisyon Başkanlığı görevinden alındığı ve inceleme başlatıldığı duyuruldu. İddialar üzerine Sözcü gazetesine konuşan Alver, kızının Öztürk’ün şirketinin avukatlığını yapan hukuk bürosunda çalıştığını söylemişti. Bu gelişmelerin ardından HSK, hakim Kemal Alver’in Adalet Komisyonu Başkanlığı görevinden alındığını ve olayla ilgili inceleme başlatıldığını açıklamıştı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.