Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

‘GELİN BİRLİK OLALIM!..’

Samsun’da oluşturulan 1 Mayıs Tertip Komitesi, “Mücadeleyi, dayanışmayı, umudu büyütmek için haydi 1 Mayıs’a” çağrısında bulundu

‘GELİN BİRLİK OLALIM!..’
REKLAM ALANI
23 Nisan 2024 18:15

Samsun’da TÜRK-İŞ, DİSK, KESK, TMMMOB, TTB gibi sendika, oda gibi bileşenlerden oluşan 1 Mayıs Tertip Komitesi, “Yoksulluğa, güvencesizliğe, sömürü ve baskılara karşı birliğimizi, mücadeleyi, dayanışmayı, umudu büyütmek için haydi 1 Mayıs’a” çağrısı yaptı.

‘YAŞASIN 1 MAYIS’
1 Mayıs Tertip Komitesi Süleymaniye Geçidi’nde yaptığı basın açıklamasıyla 1 Mayıs’a katılım çağrısında bulundu. Basın açıklamasına tertip komitesinin bileşenleri TÜRK-İŞ, DİSK, KESK, TTB, TMMOB, siyasi parti ve dernekler katıldı.
“Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Yaşasın 1 Mayıs” sloganlarının atıldığı açıklamada basın metnini tertip komitesi adına KESK Samsun Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü EĞİTİM-SEN Şube Başkanı İsmail Yavuz okudu. Yavuz, “Yoksulluğa, güvencesizliğe, sömürü ve baskılara karşı birliğimizi, mücadeleyi, dayanışmayı, umudu büyütmek için haydi 1 Mayıs’a” dedi.

FAKİRDEN ÇALIP
ZENGİNE VERİYORLAR
Memleketin bir şirkete çevrildiğini ve emekçilerin de açlık sınırında çalışan köleler haline getirildiğini söyleyen Yavuz, çalışma yaşamının giderek güvencesizleştirildiğini dile getirdi. Her krizin, her felaketin faturasının emekçilere yıkıldığını belirten Yavuz, “İşçiden, emekçiden, fakirden, dar gelirliden çalıp zenginin kasasını dolduruyorlar. Ülkemizde çalışanların en az yüzde 50’sini asgari ücretle çalıştırıp, yoksulluğa ve açlığa mahkum ediyorlar” dedi.

31 MART’TA VERİLEN MESAJ
İnsan, emek ve doğa düşmanı bu düzene “artık yeter” demenin vaktinin geldiğini ifade eden İsmail Yavuz, “31 Mart seçimlerinde düşmanlaştırmaya, kutuplaştırmaya karşı barış ve kardeşlik, ranta ve soyguna karşı işçisinden kamu emekçisine, emeklisinden asgari ücretlisine, kadınından gencine milyonlar kendilerini yok sayanlara ‘biz buradayız’ dedi” diye konuştu.

ÖZGÜR BİR ÜLKE İÇİN…
Emeğin sömürülmediği, herkesin güvenceli, insanca çalıştığı, ekonomik krizlerin, salgınların faturasının emekçilere yıkılmadığı, vergide adaletin sağlandığı, sendikal hakkın tanındığı, çocuklarımızın okula aç gitmediği, MESEM ve ÇEDES projesinin kaldırıldığı, İstanbul Sözleşmesi’nin feshinin iptal edildiği, 190 sayılı ILO sözleşmesinin imzalandığı bir ülke için mücadele edeceklerini söyleyen Yavuz, “Yoksulluğa, hayat pahalılığına, vergi adaletsizliğine, sendikasızlaştırmaya, taşeronlaştırmaya, güvencesiz istihdama, kayıt dışı çalıştırmaya, kadınların toplumsal hayatta yok sayılmadığı, gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan, emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hâkim olduğu bir dünya ve ülke için birleşme zamanı” dedi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.