Dolar 32,5003
Euro 34,7680
Altın 2.489,43
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

‘GELECEK, KADINLARIN ELİNDE’

‘Kadın Dostu Marka’nın öncülerinden Atasam Tıp Merkezi’nde yöneticilik yapan Birsen Öztürk, 8 Mart Dünya Emekci Kadınlar Günü’nde önemli açıklamalarda bulundu

‘GELECEK, KADINLARIN ELİNDE’
REKLAM ALANI
8 Mart 2022 14:10

Samsun’da, ‘Kadın Dostu Marka’ olma hedefini daha önce açıklayan ve bu yönde önemli çalışmalara imza atan Atasam Atakum Tıp Merkezi‘nin Genel Müdürü Birsen Öztürk, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü‘nde önemli açıklamalarda bulundu. Öztürk, “Gelecek, biz kadınların elinde” dedi.


BİR ÇİÇEK BUKETLE KUTLANMAZ
Bir kadın girişimci olarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili düşüncelerini aktararak söze başlayan Birsen Öztürk, şunları söyledi:
“8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların iltifat bekledikleri, bir buket çiçekle kutlanıp, kelimelerle bezenen bir gün değildir. 8 Mart, kadınların siyasi ve sosyal açıdan kendilerini ifade edebilme özgürlükleridir. Toplumda her alanda yer edinen kadınların başarılarının tebrik günüdür. Okulda, hastanede, postanede, birçok alanda görev yapan onbinlerce kadının yanı sıra ev hanımlarının da günüdür.

EV HANIMI DEĞİL ÜRETEN KADIN
Günümüzde ev hanımı tanımı rafa kalkmıştır. Her zaman olduğu gibi bugün de tüm kadınlarımız üreticidir, emekçidir. Eskiden kadınlarımız elde çamaşır, bulaşık yıkar, yazın konserve kapatır, domates kaynatır, tarlada çalışır, üretime destek olurdu. Bugün ise her ev hanımı ya örgü örüyor, ya el işçiliği ile para kazanıyor yada sosyal medya aracılığıyla evde hazırladığı ürünleri alıcıyla buluşturuyor. Yani tüm kadınlar üretiyor, emek veriyor. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’dür. Ben de üreten ve aktif olarak çalışma hayatında bulunan bir kadın olarak tüm hemcinslerimin bu özel gününü kutluyor, hepsine sevgilerimi gönderiyorum.”

ARTAN KADINA ŞİDDET OLAYLARI

Türkiye’de kadın olmak üzerine de görüşlerini dile getiren Birsen Öztürk, “Öncelikle bu konuya Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü şükranla yâd ederek başlamak isterim. Çünkü hepimizin bildiği üzere Atatürk onlarca yıl öncesinde Türk kadınına aile hayatında ve sosyal yaşamda gelişmiş ülkelerden daha geniş haklar tanımıştır. İş hayatına atılan kadınlar daha o yıllarda avukatlık, doktorluk gibi önemli mesleklerde yer bulabilmiştir. Bu nedenle sevgili Atamızı şükranla ve minnetle anıyorum. Günümüze gelecek olursak, bugün kadınlarımızın yaşadığı şiddet olayları her gün haber gündemlerinde yerini alıyor. Ve birçok kadın eşi tarafından ya şiddete maruz kalıyor ya da öldürülüyor. Biz bu konuda caydırıcı tedbirlerde bulunamıyoruz” dedi.


YETİŞTİRİRKEN KIZ-ERKEK AYRIMI YAPILMAMALI
Türk toplumunun gelişmiş ülkelerden daha önce kadınlarına haklar tanıyan özgürlükçü bir toplum olduğuna dikkati çeken Birsen Öztürk, “Ne yazık ki ülkemizin bu şekilde gelişimine yaşanan şiddet olaylarları yakışmamaktadır. Kadınlarımızın özgüvenli ve aktif şekilde toplumda yer alması gerekmektedir. Bu durum yine biz kadınların elindedir. Evlatlarımızı yetiştirirken kız-erkek ayrımı yapmaksızın, eşit şartlarda yetiştirmeli ve kız çocuklarına erkek çocuklarına sunduğumuz imkânları sunmalıyız. Unutulmamalıdır ki, karısına şiddet uygulayan bir adamı da bir kadın yetiştirdi. Önce kadınlarımız eğitilmeli. Çocuk yetiştirirken bu ayrım ortadan kaldırılmalı ve gelecek nesiller böylece daha uyumlu şartlarda yaşamalı. Gelecek, biz kadınların elinde” diye konuştu.

KADIN PERSONELE VERİLEN ÖNEM
Son olarak, önemli bir sağlık grubunun üst düzey yöneticisi olması nedeniyle özellikle kadın istihdamına yönelik yaptıkları çalışmaları sorduğumuz Birsen Öztürk, şunları söyledi:
“Hizmet verdiğimiz alan çok hayati önem taşımaktadır. Her yapıda insanın iletişime ihtiyaç duyduğu bir alandır. Böyle aktif bir yapıda tabii ki birçok alanda istihdam sağlıyoruz. Çalışan personellerimiz arasında ciddi sayıda kadın çalışan bulunmaktadır. Ayrıca benim Genel Müdürlük görevini üstlendiğim Tıp Merkezimizin yönetim kadrosunda kadın çalışanlarımız yoğunluktadır. Sadece yönetimde değil gerek hekim kadromuz, gerek hemşire kadromuz, gerek sekter kadromuz, gerek kat görevlisi çalışanlarımızla kadın çalışan sayımız hiç de azımsanacak durumda değildir.

KADININ OLDUĞU YERDE DİSİPLİN DE VARDIR
Bir kadın yönetici olarak her zaman kadının toplumdaki yerini koruması gerektiği kanısındayım. Ben şahsi olarak her daim kadınlarımızın yanındayım. Kadının olduğu yerde disiplinin yanı sıra estetik de yer almaktadır ve kadın elinin değdiği her yer güzelleşir. Ben de ekibimle birlikte keyifli çalışmalar yapıyorum ve her geçen gün gelişerek ilerliyoruz. Geçtiğimiz ay aktif hale gelen otelcilik hizmetlerimize bu ay ameliyathane hizmetimizi de ekliyoruz. Her geçen gün gelişen kadromuz ve estetik anlayışımızla siz Samsunlulara hizmet vermekten gurur duyuyoruz. Tüm ekip arkadaşlarıma bu yoğun süreçte göstermiş oldukları özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum”

Musa GÜN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.