Dolar 32,4649
Euro 34,8352
Altın 2.421,86
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Geliyor…

Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı Samulaş’a 33 yeni araç alındı. Vatandaşa daha hızlı hizmet götürebilmek adına genişlemeye giden filoya 33 yeni otobüs eklendi

Geliyor…
REKLAM ALANI
21 Ocak 2021 20:17

Samulaş filosuna eklediği ve 24 milyon TL’ye mal olan 33 yeni otobüs ile Türkiye’nin en genç filolarından birine sahip oluyor. Araçlar bugün Cumhuriyet meydanında yapılan törenle hizmete alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Seyfi Küçükgöncü, personel ve şube şeflerinin katıldığı törende yapılan hizmetin Samsun için hayırlı olması adına dua edildi.

24 MİLYON LİRAYA MAL OLDU
Vatandaşa daha hızlı bir şekilde hizmet götürmek istediklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bugün 33 otobüsümüzün çok kaliteli, nitelikli, güvenli dakik bir şekilde tüm vatandaşlarımıza hizmet üretmek üzere bugün devreye alıyoruz. Bu nitelikli bir projenin ulaşım master planımızın bir parçası ve bunun arkası gelecek. Biz Samsun’da ulaşım master planımızı tamamladık. Büyük ölçüde 2022 yılında hayata geçmiş olacak. 2023 yılına kadar özellikle şehir merkezinde trafik problemi, toplu ulaşım noktasında da çok daha verimli hizmeti üretmek üzere çalışmalarımız devam ediyor. Son teknolojiye göre üretilmiş yeni, konforlu, 24 milyon liraya mal olmuş 33 adet otobüsümüz bugün sefere alıyoruz” dedi.

ELEKTRİKLİ OTOBÜS HATTI GELİYOR
Samulaş’ın işlettiği otobüs sayısının 133’e çıktığını söyleyen Başkan Demir, “53 tane için ihaleye çıkmıştık, sanıyorum 40 tanesi şu an da seferde özel halk otobüslerimiz. Onların da yaşı maksimum 10 yıl. 33 tane otobüsümüzü devreye alıyoruz ve gençleştirme çalışmalarımız da zaman içinde devam edecek. Türkiye’de ilk defa elektrikli otobüsü inşallah biz devreye alacağız. 2021 yılı içerisinde bunu devreye almayı hedefliyoruz. Zaman içerisinde yaşı geleni otobüslerimizi planlama çerçevesinde elektrikli otobüse dönüştüreceğiz. Taflan’dan havaalanına kadar bir hat oluşturuyoruz. Bu elektrikli otobüslerimizi orada devreye alacağız. Sonrasında yoğun olan hatlarımızı genişleteceğiz” dile konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.